Депутати обговорили бюджет на 2019 рік

18 грудня відбулось засідання бюджетної комісії міської ради. Окрім членів бюджетної комісії були запрошені й інші депутати міської ради та начальники відділів та установ міської ради. Всього було розглянуто 13 питань, серед них надважливе питання Олевської громади – прийняття бюджету на 2019 рік.

Начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч проінформувала про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. За сприяння депутата обласної ради Юрія Бовсуновського було виділено 30 000 гривень на проведення Всеукраїнського патріотичного фестивалю «Олевська республіка» з обласного бюджету. За пропозиціями ОДА та облради було надано субвенцію на капітальний ремонт приміщення дитячого відділення Олевської ЦЛ у сумі понад 500 тисяч гривень.

У зв’язку з економією коштів субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури у сумі понад 1 700 000 гривень, до переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції у 2018 році буде додано ще 5.

Також на бюджетній комісії були присутні представники профспілки Олевської центральної лікарні, які звернулися зі зверненням про виділення працівникам ЦЛ надбавки до заробітних плат загальною сумою 500 тис. грн. За словами присутніх, наразі у лікарні працює 392 людини. Депутат Ярослав Іванченко поцікавився  яким чином відбуватиметься розподіл стимулюючих коштів, на що йому відповіли, що всі працівники лікарні отримають по 1000 гривень. Начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч зазначила, що оплата праці медичним працівникам проводиться за рахунок медичної субвенції. В свою чергу, жодної гривні з відповідної субвенції не направляли на інші цілі та всі перераховані кошти у повній сумі були витрачені на медицину. Якщо додаткові кошти у виді медичної субвенції надійдуть до міської ради, їх направлять на виплату премії.

Крім того депутат Володимир Халімончук озвучив звернення жителів сіл Кишин, Забороче, Зубковичі, Стовпинка, Сердюки у якому вони просять: «нескорочення посад зубного лікаря і лаборанта у Кишинському сільському ФАПі». Представники профспілки повідомили, що дана проблема виникає не лише в Кишині, а й в інших сільських медичних закладах, де згідно структури Олевського ЦПМД, передбачені амбулаторії.

Начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч зазначила, що окрім медичної субвенції, яка надходитиме з державного бюджету, для Олевської ЦЛ передбачається півмільйона гривень з місцевого бюджету. За ці кошти, окрім іншого, можна утримувати і вищезгаданих лаборантів до передбаченого періоду (1 липня 2019 року). Втім, представники лікарні повідомили, що ці кошти вже «розписані» і лаборантів вони не зможуть утримувати самотужки 6 місяців. В ході затяжних обговорень даної проблеми заступник міського голови Яків Осипчук зазначив, що відповідь і рішення даної проблеми буде озвучена до 21 січня 2019 року.

Найголовнішим питанням бюджетної комісії було прийняття бюджету на 2019 рік. Доходи міського бюджету – 251 667 111 гривень, це на 15% більше, ніж у поточному році. Втім, бюджет все ще залишається дотаційним на 65%, власні надходження складають 35%.

Депутат Віктор Хлань запропонував закладені видатки у сумі 600 тис. грн. на муніципальну варту спрямувати на благоустрій, зокрема,  встановлення камер спостереження або закупівлю баків для роздільного збирання сміття.

Профільна комісія рекомендувала питання Про міський бюджет Олевської ОТГ на 2019 рік для розгляду на сесії, за це проголосувало 4 депутата, «утримався» Володимир Халімончук.

Питання преміювання, надання матеріальної допомоги і встановлення надбавок до посадового окладу міському голові члени бюджетної комісії підтримали одноголосно. Це стандартна процедура, яка проводилася щороку за каденції всіх голів міської ради. У наступному році відсоток премії до посадового окладу міського голови не зміниться, він залишиться такий, як і у 2018 році.

Рекомендовано до розгляду на сесії й питання продовження терміну дії цільових програм: Програми щодо забезпечення прав дітей, Програми компенсації виплат та надання пільг окремим категоріям громадян, Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців, працівників ЗСУ, Національної гвардії України, інших силових структур громади, що брали участь у антитерористичній операції на 2019 рік та інших.

Також були розглянуті питання: надання матеріальної допомоги, затвердження Положення трудового архіву, залучення кредиту НЕФКО тощо.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту