Реконструкція стадіону «Колос» та інші питання сесії міської ради

21 грудня відбулось позачергове засідання сесії міської ради. На ньому було розглянуто 43 питання, включаючи «Різне». Головним питанням сесії стало прийняття бюджету громади на 2019 рік.

Внесення змін до міського бюджету

З обласного бюджету надійшла субвенція загальною сумою 680 000 гривень за пропозиціями облради та ОДА і депутата обласної ради Юрія Бовсуновського. Цільові кошти спрямовані на капітальний ремонт приміщення дитячого відділення КУ «Олевська центральна лікарня» та на Всеукраїнський фестиваль «Олевська республіка».

Також, у зв’язку з економією коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад в сумі понад 1 700 000 гривень, до переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції у 2018 році будуть додані, у тому ж числі: капітальний ремонт дороги по вул. Космонавтів та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення в селі Хочине.

Матеріальна допомога

До Олевської міської ради звернулися 10 жителів громади із заявами про надання одноразової матеріальної допомоги на лікування та відновлення житла після пожежі. Жителям міста Олевськ, сіл: Кишин, Зольня, Рудня-Бистра, Болярка, Михайлівка виділили кошти, загальною сумою 38 тисяч гривень.

Преміювання міського голови

На сесії міської ради було розглянуто питання «Про преміювання, надання матеріальної допомоги і встановлення надбавок до посадового окладу міському голові». 20 депутатів міської ради проголосували за те, щоб у наступному році відсоток премії до посадового окладу міському голові не змінився – він залишиться такий, як і у 2018 році. Це стандартна процедура, яка проводилася щороку за каденції всіх голів міської ради.

«Проти» даного рішення проголосував лише Анатолій Повар, «утримався» Богдан Лозян.

Реконструкція стадіону «Колос»

На сесію Олевської міської ради приїхав народний депутат України Сергій Пашинський. Під час свого виступу він звернувся до присутніх: «По-перше, мені дуже подобається як ви працюєте. Наскільки я розумію, ви одна з найбільших об’єднаних територіальних громад і я точно переконаний, що одна з самих успішних. Не сама багата, нажаль, але сама ефективна. А я сповідую принцип: допомагай тим, хто сам собі хоче допомогти. Прийняли центральний бюджет, в цьому бюджеті вже я спробував лобіювати ті чи інші регіональні програми. І я вам абсолютно чітко заявляю, що якщо в цьому році ми виділили трохи більше 10 мільйонів, то в наступному році ця цифра буде більша в 3-4 рази. Є один великий проект, де ви до мене звернулися в особі голови – це реконструкція стадіону. Я сьогодні публічно говорю, що якщо ми з вами співпрацюємо, якщо всі документи будуть зроблені, ми цей проект реалізуємо найближчим часом. Це залежить не тільки від мене, це залежить не тільки від центральної влади, а й від вас».

Пізніше, під час голосування за відповідне рішення, депутати одноголосно вирішили передбачити кошти з міського бюджету в 2019 році на співфінансування в розмірі 10% по об’єкту «Реконструкція майнового комплексу стадіону «Колос» по вул. Промислова, 8-А в м. Олевськ» в сумі 1264,020 тис. грн.

Плата за найм соціального житла

Було розглянуто заяву Віктора Шинкаря, якому на позачерговому засіданні виконавчого комітету міський голова Олег Омельчук вручив ключі від соціального житла, щодо встановлення пільги.

Депутати одноголосно підтримали рішення про встановлення пільги на оплату за найм соціального житла особі з числа дітей-сиріт у розмірі 90% розрахункової вартості.

Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення

Депутати прийняли рішення про здійснення зовнішнього місцевого запозичення, шляхом залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади».

Розмір запозичення –12,5 млн. грн. строком на 5 років. Відсотки за користування кредитними коштами становлять 3% річних.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту