Ансамбль «Сrescendo» взяв участь у різдвяному концерті в місті Житомир

9 січня в Олевську відбувся гала концерт щорічного ІХ фестивалю-конкурсу колядок та щедрівок  «Різдвяна зірка», на якому сяяло чимало мистецьких зірок.  Серед них –  і нова зірка, яка загорілась нещодавно:  жіночий вокальний ансамбль з символічною  назвою «Сrescendo» (італійською мовою  crescendo перекладається як «збільшення» — музичний термін, що означає поступове наростання сили звуку). Ідейним натхненником створення даного ансамблю став Микола Охримчук, який в свій час закінчив Олевську музичну школу, а на даний час є студентом ІV курсу Житомирського музичного училища ім. В. Косенка та одночасно, за сумісництвом, є  викладачем Олевської музшколи,  а також –  художнім керівником вокального ансамблю «Сrescendo». До складу художнього колективу, що розпочав лік свого існування у жовтні 2018 року, увійшли:  начальник відділу культури Олевської міської ради Ірина Кльоц, директор  та викладачі музичної школи Тетяна Тимків,  Діна Халімончук, Тетяна Данюк та  Юлія Кравченко, працівник дитячого садочку «Зірочка» Наталія Романчук, художній керівник міського будинку культури Олена Бреслаш,   методист МБК Аліна Головенко.

Після вдалого дебютного виступу  ансамблю на фестивалі-конкурсі   «Різдвяна зірка», відео з виступом завантажили в Інтернет. І  вже того ж вечора на адресу колективу від голови  Житомирської міської ГО «Все робимо самі» Богдана Купчинського надійшло запрошення взяти  участь в  щорічному обласному благодійному різдвяному концерті, що мав відбутися в  драматичному театрі  ім. І. Кочерги  у м. Житомир.  Організаторами даного концерту стали громадські  благодійні організації спільно з Житомирською єпархією  УПЦ на чолі з митрополитом Никодимом.

 Зібравшись на другий  день, члени  колективу одноголосно погодились на дану пропозицію. Взяти участь у даному заході  стало можливим  завдяки швидкому та  оперативному  вирішенню питання з організації поїздки завдяки спонсорам – керівництву ДП «Олевський лісгосп АПК», приватному підприємцю Олегу Карпову (забезпечення пальним) та о. Сергію (забезпеченням автотранспортом).

Так і сталось маленьке різдвяне диво: новостворений ансамбль «Сrescendo», після виступу на «Різдвяній зірці» отримав чудову нагоду дарувати  свою творчість житомирянам, гідно виступивши 11 січня на обласній сцені  разом з  такими відомими виконавцями,  як оперна діва  України Олена Гребенюк,   українська співачка філармонії  імені С.Ріхтера Олена Дарк,  житомирська академічна хорова капела  «Орея», Поліський державний академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок» та іншими цікавими колективами та виконавцями.

 Наші артисти отримали не лише неймовірно приємні враження від поїздки та концерту, але й були відзначені за  гарний виступ.

У свою чергу, аматори народної творчості  висловлюють щиру вдячність людям, які посприяли в організації поїздки: директору  ДП  «Олевський лісгосп АПК» В’ячеславу Колодяжному,  приватному підприємцю Олегу Карпову та  Сергію  Сяському, ієрею Свято-Миколаївської церкви. 

Лілія Щира

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту