Делегування Андрія Іванова на установчі збори з формування Громадської ради та інші питання засідання ГС

18 січня відбулось засідання правління ГС «Учасників бойових дій, ветеранів війни і праці Олевського району», на якому було розглянуто три важливих питання.

На засіданні були присутні члени правління: Корнійчук В.Н., Іванов А.Ю., Тимощук А.І., Казюк О.В., Іваненко А.М. Також на обговорення запросили міського голову Олега Омельчука, його заступника Якова Осипчука, заступника голови районної ради Олександра Ковальчука, членів президії Олевської районної організації ветеранів війни і праці та інших.

Першим розглянули питання делегування для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України Андрія Іванова.

28 листопада 2018 року на заміну попереднього відомства Державної служби у справах ветеранів утворено Міністерство у справах ветеранів. Наразі стоїть питання про створення Громадської ради при відповідному Міністерстві.

«Постає питання, а чому представник від нашої Громадянської спілки не може стати учасником установчих зборів та бути включеним ініціативною групою до списку кандидатів до складу Громадської ради. Звичайно може», – прокоментувала член правління ГС Валентина Корнійчук.

Рішення про делегування від ГС «Учасників бойових дій, ветеранів війни і праці Олевського району» Іванова А.Ю. було підтримало одноголосно, а також всі особисто висловили усну підтримку Андрію Юрійовичу.

Далі присутні обговорили відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Цей день щорічно відзначається 15 лютого.

 Традиційно на Олевщині до цього дня проводяться спортивні змагання. Так, волейбольний турнір планують провести 10 лютого, а турнір з вільної боротьби – 13 лютого. Меморіальні заходи та урочистий концерт планують провести 14 лютого. До участі у відповідній Програмі будуть запрошені також жителі Білокоровицької ОТГ та Радовельської сільської ради.

Серед іншого, воїни-афганці Олевщини висловили бажання про виступ на концерті в Олевському міському будинку культури українського виконавця до 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. З відповідним зверненням вони планують звернутися до народних депутатів України.

Більш детально Програму заходів буде обговорено на відповідному оргкомітеті.

Останнім було розглянуто питання про проведення волонтерської акції по збору продуктів харчування та подарунків солдатам ЗСУ, які проходять службу в зоні ООС та дітям прифронтової зони. Присутні висловили всім, хто долучився до даної акції, слова щирої вдячності.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту