Учні Олевської музичної школи в сесійній залі Житомирської обласної ради

Понад 100 талановитих школярів «прогуляли» перший день занять після зимових канікул. 14 січня юні таланти,  які мають високі досягнення в навчанні, науці, творчості,  переможці та лауреати всеукраїнських, міжнародних мистецьких конкурсів та фестивалів  приїхали в Житомир на запрошення керівника області.  У сесійні залі Житомирської обласної ради  дітей від імені голови ОДА Ігоря Гундича привітав керівник апарату держобладміністрації Олексій Шатило, а також начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

Юні митці отримали чимало позитивних вражень і не жалкували за пропущеними уроками,  адже вперше у житті мали змогу постояти за трибуною обласної сесійної зали, уявити себе в ролі депутатів і навіть посидіти у  кріслі спікера обласної ради. Також для обдарованих дітей були влаштовані перегляд кінофільму «Дорога додому» у кінотеатрі ім. І. Франка та екскурсія до музею космонавтики ім. Сергія Корольова, де вони побачили багато цікавих експонатів,  познайомилися із роботом-екскурсоводом «Мекканоїдом».

Усі 106 школярів отримали подяки губернатора області за  яскраву індивідуальність у втіленні творчих проектів та вагомі особисті досягнення  у сфері культури та подарунки. Серед них були і троє представників Олевської громади. Ними стали учні музичної школи, які протягом 2018 року брали активну участь  у мистецьких заходах місцевого та обласного значення,   всеукраїнських конкурсах і мають найбільше здобутків та похвальних грамот,  а саме:  Марина Долібець (викладач Тетяна Данюк), Іванна Жавино (викладач Діна Халімончук) та  Анжеліка Токарчук (викладач  Ірина Кльоц).

Поїздка в Житомир та можливість  для наших дітей бути присутніми на даному заході стала можливою завдяки  спонсорській допомозі ДП «Олевський лісгосп» (директор – Олександр Бондарчук)  та приватного підприємця Миколи Мирончука.

Увага до талановитих дітей нашого краю, моральна підтримка і вдячність за їх наполегливу працю на мистецькій ниві, сподіваємося, спонукатиме їх до нових творчих злетів та досягнень, а їх наставників  – до відточення професійної майстерності, до пошуку нових талантів.   

Лілія Щира

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту