Олевська ОТГ: підсумки 2018 року

Швидко стартував 2019 рік. За новорічними святами і  не встигли помітити як майже минув січень нового року. Ми не вважаємо зайвим згадати як  минув для Олевської ОТГ 2018 рік. Коротко згадаємо проекти, які  найбільш хвилювали та цікавили жителів громади, а  заодно про кадрові зміни в міській раді та установах міста.

У жовтні в Олевську відбулося відкриття реконструйованих очисних споруд. В місті цієї події чекали близько 25 років, саме стільки часу вони були законсервовані. Коштував проект близько 12 млн грн., які були виділені Міністерством екології та природних ресурсів України.

 Відкрито дитячий садочок в селі Покровське (раніше Комсомольське).

У дорожньому господарстві теж є позитивні зрушення. Закінчено капітальний ремонт вулиці Свято-Миколаївська, облаштовано тротуар на вулиці Заводська, капітально відремонтовано та укладено плиткою тротуар на вулиці Герцена, частково здійснено ремонт тротуарів на вулицях Володимирська та Свято-Миколаївська, завершено на Київській. Завершено капітальний ремонт бульвару Воїнів-афганців. Встановлено в’їзні знаки у селах громади.

Розпочаті у 2017 році проекти по утепленню дитячих садочків Олевська та гімназії теж вдалося завершити: дахи перекрито у попередньому році, фасади утеплені і пофарбовані.

Триває капітальний ремонт (заходи енергозбереження) в сільських школах Лопатич, Замислович, дитячих садочках села Зольня та Сущани. Внутрішні туалети запрацювали в ЗОШ №2 м. Олевськ, виконано частину ремонту санвузлів у ЗОШ №3. Триває ремонт внутрішніх санвузлів також в школах с. Кишин та с. Варварівка.

Здійснено капітальний ремонт актової зали в музичній школі, а в гімназії з’явилася медіатека.

Двом сиротам вручили ключі від житла:  дитині-сироті із с. Хочине – від однокімнатної квартири в центрі міста, іншому – від будинку в с. Тепениця. Придбання житла здійснювалося за кошти  облдержадміністрації  та співфінансування міської ради.

Великий об’єм ремонтних робіт здійснено в Олевській ЦЛ: перекрито поліклінічне відділення, відремонтовано два ізолятори дитячого відділення, завершено ремонт у хірургії, замінено вікна та двері у приміщенні клініко-діагностичної лабораторії.

Олевській центральній лікарні придбали автомобіль, який можна використовувати для перевезення лежачих хворих. Кошти на нове авто вдалося виручити від продажу приміщення суду. Спільно із Житомирською ОДА громада отримала новий шкільний автобус. Варто зазначити, що  згідно із Законодавством, міська рада не має права купувати б/у (як ми звикли називати) техніку, а лише нову.

Відкрито меморіальний комплекс загиблим воїнам в АТО. Його облаштування здійснено за фінансової підтримки Благодійного фонду Сергія Пашинського.

Олевський ЦНАП був відібраний у Програмі «U-LEAD з Європою» та долучається до спеціального виду допомоги «Мобільний ЦНАП». А також Олевський Центр надання адміністративних послуг увійшов у десятку ЦНАПів в Україні, які мають можливість пілотного впровадження сучасної інформаційної системи «Вулик». Впроваджується проект реконструкції адміністративної будівлі міської ради під ЦНАП – вже вдалося замінити дах, замінити систему опалення, а також облаштувати прилеглу до будівлі територію.

Впроваджено «Бюджет участі» в Олевській ОТГ. Цей демократичний процес надає можливість кожному жителю Олевської громади брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету.

Більше та  детальніше читайте на сайті Олевської ОТГ.

Не можна не згадати і КАДРОВІ ЗМІНИ, про які повідомлялось на сайті ОТГ. У міського голови з’явився ще один заступник. Ним став Сергій Мельник, який раніше очолював цю посаду у 2008-2015 рр. До нього заступником з питань ЖКГ був Василь Колбасюк, який звільнився у зв’язку з виходом на пенсію.

Новим головним лікарем Центру первинної медичної допомоги стала Олена Вишневська, яка виграла відповідний конкурс. Конкурс було проведено після закінчення 5-річного контракту з минулим керівником установи Людмилою Орлицькою.

Нового керівника призначили і в Центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді. Ним став Артем Курбеко. Його попередник Олександр Талах продовжив працювати керівником гуртка.

Директором Кишинської ЗОШ став Сергій Кравченко. Конкурс довелось проводити у зв’язку зі смертю попереднього директора школи.

У депутатському складі теж сталися зміни. Депутат партії «Наш край» Олег Рудницький вирішив достроково скласти свої повноваження. На його місце призначили наступного за черговістю кандидата, яким стала діловод із села Зольня Оксана Горпиніч.

Новим настоятелем костелу Воздвиження Святого Хреста став о. Леон Ліпецький. Отець Ігор перейшов до семінарії міста Ворзель.

Весь рік Олевську об’єднану громаду підтримувати народні депутати України Володимир Арешонков, Сергій Пашинський обласні депутати Олег Казюк, Сергій Крамаренко та Олександр Ніколайчук. Вони сприяли виділенню коштів на реалізацію проектів, на закупівлю обладнання та техніки, ремонти, інше.

2018 рік приніс Олевській ОТГ позитивні зміни, нових друзів. Попереду громаду чекають нові виклики, робота над помилками. Отож, вдалого всім старту, нових перемог та добробуту.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту