100-та річниця: в Олевську відзначили День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в Олевську відзначали 100-ту річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. В цей день відірвані одна від одної частини єдиної України злились в одну.

В Універсалі Директорії йдеться: «…Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу».

В Олевську урочистою ходою з Державними Прапорами відзначили дане свято. Численна колона, яка об’єднала в собі і учнів навчальних закладів міста, і працівників установ, і небайдужих громадян розпочала свій рух біля пам’ятної дошки Тараса Бульби-Боровця.

Мітинг, присвячений Дню Соборності України проходив біля меморіального комплексу загиблих воїнів АТО. Він розпочався під Державний Гімн України у виконанні працівників відділу культури, Олевської музичної школи,  місцевих учасників художньої самодіяльності та ін.

До слова були запрошені секретар Олевської міської ради Віталій Шейко та голова райдержадміністрації Дмитро Лазаренко. Вони привітали присутніх зі святом.

Безпеку під час ходи та проведення мітингу забезпечувало Олевське відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області.

Пізніше у приміщені Олевського ЦХЕТУМу відбувся показ документального фільму «Герої України. Крути. Перша незалежність».

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейбсук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту