Оздоровлення «чорнобильців» у 2019 році!

Наразі розпочинається оздоровча кампанія громадян, віднесених до категорії І, та дітей до 18 років, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.

На сьогоднішній день  передбачено новий механізм забезпечення санаторно-курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема укладення тристоронньої угоди між  санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому постраждалій особі буде забезпечено право вільного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

Запрошуємо  громадян віднесених до категорії І, та дітей до 18 років, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, які звернулись до управління праці до 15 жовтня 2018 року для постановки на чергу для отримання санаторно-курортного лікування у 2019 році, звернутися до управління праці та соціального захисту населення для вибору санаторно-курортного  закладу.

Слід відмітити, що громадяни, віднесені до категорії І, та діти з інвалідністю забезпечуються путівками  у порядку черговості в межах бюджетних призначень.

На обліку в управлінні праці перебуває  418 осіб ( т.ч. 34 дитини), які потребують санаторно-курортного лікування у 2019 році. На оплату санаторно-курортного лікування зазначеній категорії осіб  передбачено 2 млн. 245,2  тис. грн., що становить  63% від потреби.

Довідково:

На сьогоднішній день набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16.01.2019 №22 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році».

Постановою передбачено, що розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку для санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, буде становити:

для осіб, віднесених до категорії 1, —7 300гривень;

для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку)— 22 200гривень;

для дітей, яким установлена інвалідність, пов’язана з Чорнобильською катастрофою, —14 500 гривень.

У разі виникнення запитань щодо оздоровлення «чорнобильців» телефонуйте за номером:  2-29-98( управління праці та соціального захисту населення).

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту