Візьміть дитину у родину!

Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима – у неї щасливе дитинство. Та є малюки, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна така дитина чекає, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім’ю.

ВІЗЬМІТЬ ДИТИНУ У РОДИНУ – це не просто гарне гасло, це крик душі кожної дитини – сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки, вона самотня, зневірена, пригнічена. Кожен з вас може стати надією для таких дітей, кожен може врятувати їх від самотності, подарувати віру і радість життя.

Так, у Олевській ОТГ функціонує один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються 9 дітей – вихованців з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та сім прийомних сімей, в яких виховуються 17 прийомних дітей з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» проводить значну роботу щодо пропаганди та створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, щоб забезпечити право кожної дитини, яка є сиротою, або втратила батьківське піклування на зростання і виховання у сімейному оточенні.

Що таке прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу?

Прийомна сім’я, це — сім’я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомна сім’я може отримати статус дитячого будинку сімейного типу лише за умови прийняття на виховання п’яти і більше дітей.  

 Прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу постійно перебувають під соціальним супроводженням спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, її  відвідують соціальні працівники, які проводять бесіди з батьками, дітьми – вихованцями та прийомними дітьми, надають поради щодо вирішення як загальних, так і соціальних питань.

Діти — це наше майбутнє, і не важливо чи то ваша рідна дитина, чи просто маленька особистість, яка хоче відчути вашу підтримку та часточку любові. Ми повинні пам’ятати, що для щастя цих дітей потрібно так мало: добре слово, привітна посмішка і надія на краще майбутнє.

   Допоможіть знедоленим дітям, аби вони розквітали, жили, раділи та наповнювали щастям наш світ. Хай сьогодні, такі очікувані і бажані слова «Я твоя мама» почують покинуті і знедолені діти.

За консультаціями та порадами з питань створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу Ви можете звернутися до: КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» за адресою: м. Олевськ, вул. Володимирська, 1.

Комунальна установа «Центр соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту