До відома пенсіонерів району

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року №124 “Про проведення індексацій пенсій у 2019 році” (далі Постанова) затверджено Порядок проведення перерахунку пенсій відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Порядок) та установлено, що в 2019 році перерахунок пенсій згідно з Порядком, затвердженим цією Постановою, проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17.

Пунктом 5 зазначеного Порядку передбачено, що у 2019 році перерахунок пенсій проводиться шляхом збільшення на коефіцієнт1,17 показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховувся для обчислення пенсії, станом на 1 жовтня 2017.

З урахуванням зазначеного, показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з урахуванням якого проводиться перерахунок пенсії з 01 березня 2019 року, становить – 4404,35 грн.

Перерахунку підлягають пенсії, обчислені:

відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;

відповідно до статті 54 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” у розмірі відшкодування фактичних збитків;

з урахуванням заробітку (грошового забезпечення), який визначено відповідно до частини першої статті 43 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (з числа осіб строкової  служби).

З 1 березня 2019 року пенсії автоматично перераховані 327,6 тис. пенсіонерів області або 90 % від чисельності цивільних пенсіонерів. Із загальної кількості перерахованих пенсій підвищений розмір пенсії отримають 286 тис. осіб  або 80 %. Середній розмір підвищення склав 554,30 грн.

79,4 тис. осіб встановлена одноразова доплата в розмірі 2410,17 грн., яка буде виплачена в березні та квітні рівними частинами.

З 4 березня 2019 року розпочато виплату пенсії відповідно до проведеного перерахунку.

Адміністрація Ємільчинського об’єднаного
управління Пенсійного фонду України
в Житомирській області.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту