Запрацювали електронні рецепти у програмі “Доступні ліки”

З 1 квітня в Україні запрацювала система видачі ліків пацієнтам, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», за електронним рецептом.

Програма перейшла до Національної служби здоров’я України. Ця зміна трансформує весь механізм роботи програми, зокрема — пацієнти, які нею користуються, отримуватимуть рецепт на ліки у зовсім іншому форматі.

В Олевську поки що одна аптека заключила договір з НСЗУ – це КП «Олевська центральна районна аптека №32» Олевської районної ради. Вже перші пацієнти отримали ліки за допомогою електронного рецепту в цій аптеці.

Щоб отримати е-рецепт, пацієнт повинен звернутися до свого сімейного лікар, терапевта чи педіатра. Він після прийому виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я. На мобільний номер пацієнта, який зазначений у декларації, приходить повідомлення з унікальним номером рецепта і кодом для отримання ліків в аптеці. Там називаєте номер рецепта, а фармацевт пропонує лікарські засоби, які є в наявності і входять в програму “Доступні ліки”. Якщо необхідного препарату нема, його можна отримати в іншій аптеці.

“Доступні ліки» доступні для кожного пацієнта в кожній аптеці, яка має договір з НСЗУ. Де б вона не була. В Україні таких аптек 5041. Нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі.

Тож, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а у сусідньому селі чи місті, тепер отримати ліки за рецептом ви можете в зручній для вас аптеці. Не обов’язково отримувати ліки в аптеці, що знаходиться поряд з вашим лікарем.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту