В рамках першої науково-практичної експедиції «Від «із варягів у греки» до сучасної морської України» було висаджено корабельний ліс

6 квітня на Олевщині, на території Корощинського лісництва в рамках першої науково-практичної експедиції «Від «із варягів у греки» до сучасної морської України» відбулось висаджування корабельного лісу.

Відомо, що Житомирщина здавна була колискою українського флоту. Саме поблизу Олевська зростали великі дерева, з яких у прадавні часи будували свої човни місцеві майстри. Таким був один із легендарних шляхів «із варягів у греки». Нажаль за останні роки ліси знищувалися, проте вперше за часів Незалежності України на Олевщині 6 квітня було висаджено корабельний ліс.

Ліс висаджували за ініціативи наукового співробітника Інституту археології Національної академії наук України Андрія Петраускаса та  ДП «Олевський лісгосп АПК» на чолі з директором В’чеславом Колодяжним. Саджанцями сосни і дуба було висаджено близько 0,6 гектари землі.

На початку заходу працівники Олевського лісгоспу провели інструктаж по висадці саджанців. Священник Кишинської Свято-Троїцької церкви отець Борис освятив лісокультурну площу.

До благородної справи висаджування долучилися: Віце-адмірал ВМС України Сергій Гайдук, Міністр культури України Євген Нищук, ліцеїсти Військово-морського ліцею та Київського військового ліцею ім. І. Богуна – майбутні офіцери Військово-Морських Сил та Збройних Сил України, ветерани ГО «Асоціація ветеранів Військово-Морських Сил України», а також гравці футбольного клубу «Маестро».

Садити ліс приїхали також люди різного віку, батьки із маленькими любителями лісу та небайдужі громадяни. Цього дня їх поєднало бажання долучитись до чудової екологічної акції.

За дві години, завдяки спільним зусиллям, зробили добру справу – посадили ділянку лісу саджанцями сони та дуба.

По завершенню посадки, поряд з ділянкою, встановили інформаційний стенд.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту