Дотація за молодняк ВРХ

Відповідно до постанови №110 від 30.01.2019 року «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107», дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

-у період утримання молодняка віком від одного до п’яти  місяців – 300 гривень за голову;

-у період утримання молодняка віком від п’яти до дев’яти  місяців – 700 гривень за голову;

-у період утримання молодняка віком від дев’яти до тринадцяти місяців – 1500 гривень за голову.

Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку. Датою переміщення молодняка вважається дата прибуття тварини в господарство нового власника, зазначена у паспорті великої рогатої худоби.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі – органи місцевого самоврядування) копії таких документів:

-паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

-паспорта громадянина України;

-довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

-реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту