Висадка лісу на території Жубровицького лісництва

12 квітня на території Жубровицького лісництва висаджували ліс. Захід був організований Білокоровицьким лісовим господарством на чолі з директором Юрієм Шевчуком. Підприємство саме виростило саджанці, що дало змогу висадити понад 2 гектари лісу.

До акції долучилися школярі Жубровицької школи, працівники лісгоспу, настоятель місцевої церкви, голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, його заступник Олександр Ніколайчук, в.о. старости села Валерій Степанчук, голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур, голова райдержадміністрації Дмитро Лазаренко, голова райради Віктор Троц, його заступник Олександр Ковальчук, начальник Олевського відділення поліції Олександр Дякевич, директор Олевського ШБУ №42 Микола Кравченко та інші.

Білокоровицький лісгосп щороку проводить такі акції на території всіх лісництв. Головний лісничий Руслан Бондарчук та лісничий Віктор Рудик провели інструктаж щодо правильної посадки саджанців. А також розповіли: «Дана акція проходить для того, щоб залучити молодь та населення до створення лісу для майбутніх поколінь. Ми повинні проводити такі акції, адже це висвітлення роботи лісівників. Не тільки, що ми ліс рубаємо, а й створюємо. І створюємо набагато більші площі, ніж ми вирубуємо. На сьогоднішній день ми посадили 283 гектари лісових культур на території державного підприємства».

У Білокоровицькому лісгоспі самі вирощують сіянці за рахунок власних коштів. В рамках акції були висаджені: сосни, дуби, модрини та ялини.

Голова Олевської громади Олег Омельчук прокоментував: «Я хотів би подякувати Юрію Івановичу, Вам, Вашому колективу за те, що проводите таку гарну роботу по відновленню лісів, за те, що залучаєте громадськість, за те, що залучаєте небайдужих людей. Органи місцевого самоврядування будуть допомагати вам і підтримувати. Всім дякую за те, що сюди прийшли прийняти участь в акції висадки зелених насаджень. Я думаю, що це буде продовжуватись і не один рік, бо це постійно потрібно робити».

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту