Надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад та інші питання бюджетної комісії

16 квітня в актовій залі міської ради відбулось засідання бюджетної комісії. На ньому були присутні заступник міського голови Яків Осипчук, секретар міської ради Віталій Шейко, начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч, головний лікар Олевської лікарні Олег Казюк, головний лікар ЦПМД Олена Вишневська, голова бюджетної комісії Юрій Шевчук, заступник голови комісії Ганна Кручко, а також члени бюджетної комісії: Олег Ковальчук, Володимир Халімончук, Микола Атанов та ін.

Присутні розглянули питання про співфінансування робіт по об’єкту «Реконструкція спортивного  комплексу»(палацу спорту). З міського бюджету в 2019 році передбачено на співфінансування по даному об’єкту 10%.

Обговорили присутні порядок видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів Олевської міської об’єднаної територіальної громади. З метою забезпечення належного контролю за використанням об’єктів на території Олевської ОТГ, недопущення виникнення аварійних і надзвичайних ситуацій, спричинених падінням зелених насаджень за межами населених пунктів громади. Видалення зелених насаджень за межами ОТГ здійснюється за розпорядженням міського голови на підставі ордера або лісорубного квитка. Матеріально-грошова оцінка зелених насаджень проводиться спеціалістами лісогосподарських підприємств.Бюджетна комісія одноголосно проголосувала «за».

Також на комісії розглядалось питання про затвердження цільової соціальної програми протидії захворювання на туберкульоз на 2019 рік. Це щорічна процедура. Дана програма включає виділення коштів на туберкулінодіагностику та на пересувний флюорограф. Дане рішення присутні члени комісії підтримали одноголосно.

Присутні члени бюджетної комісії підтримали положення про надання платних послуг КЗ «Олевський краєзнавчий музей» Олевської міської ради.

Перелік платних послуг: перегляд  виставок та експозицій музею без екскурсійного обслуговування, обслуговування екскурсійних груп та окремих відвідувачів, виїзні екскурсії, проведення творчих майстер-класів, проведення заходів, історичні довідки та консультації, проведення фото, відео та кінозйомок виставок, експозицій, музейних експонатів. Ціна за дані послуги буде вказана згідно Наказу Міністерства культури, Міністерства фінансів та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Депутати обговорили і підтримали рішення про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад на 2019 рік. Було вирішено надати згоду на організацію співробітництва установ та організацій комунальної форми власності  – інфраструктурних об’єктів на 2019 рік, а саме :

  • Між Олевською міською радою та Олевською районною державною адміністрацією по комунальній установі «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради;
  • Між Олевською міською радою та Радовельською сільською радою по комунальній установі «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»
  • Між Олевською міською радою та Радовельською сільською радою по комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Олевської міської ради;
  • Між Олевською міською радою та Радовельською сільською радою по комунальній установі «Трудовий архів» Олевської міської ради.

Також були розглянуті питання про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік, про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, про затвердження Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки у новій редакції та ін.

Всі розглянуті питання будуть винесені на розгляд депутатів міської ради на чергову сесію, яка відбудеться 18 квітня об 11.00 год.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту