Олевські школярі відвідали телеканали Житомира

В рамках проекту «Інформаційний простір громади – власноруч!» троє школярів Олевська відправились на «телевізійну» екскурсію до Житомира. Це учні Олевської ЗОШ №2 Віталій Дибайло і Володимир Щербатко та учень Олевської ЗОШ №3 Володимир Скрит.

Заявку Олевської міської ради було відібрано серед багатьох і тепер Олевська громада є учасником проекту «Інформаційний простір громади – власноруч!», який організовано спільно Інститутом громадянського суспільства та Житомирським центром розвитку місцевого самоврядування.

Олевчани відвідали телестудії СК1 та ЖитомирUA, де від майстрів своєї справи дізнались про професію телевізійника та вивчили процес формування відеоматеріалів для регіональних телеканалів. Крім того, присутнім розповіли як влаштована студія, яка необхідна матеріально-технічна база для телеканалу, як відзняті програми «потрапляють до телевізора». Задавали школярі й всі питання, які їх цікавили у даній сфері.

Родзинкою дня стала можливість відчути себе у ролі ведучого – у кадрі прочитати представлений текст з телесуфлера, а також особисто бути присутнім при трансляції новин у прямому ефірі.

Крім того, учні послухали історію успіху Баранівської школи, яка вже створила своє шкільне телебачення та поділилася досвідом.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту