Варварівську ЗОШ закрили на карантин

2 травня відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської РДА. На ньому були присутні заступник міського голови Яків Осипчук, начальник управління економічного розвитку, інфраструктури, містобудування та з питань цивільного захисту Олевської РДА Леся Рудницька, секретар комісії Дмитро Невойт, головний лікар КНП ЦПМД Олена Вишневська, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Алла Гаврилюк, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Коц та ін.

На засіданні розглянуто було одне питання –тимчасове призупинення навчального процесу Варварівської ЗОШ, у зв’язку з випадками виявлення захворювання на кір.

Алла Гаврилюк з цього питання додала, що наразі у Варварівській школі семеро хворих на кір, з них п’ятеро дітей. Також уточнила те, що це другий етап захворювання на кір у цій школі, тому на її думку варто школу на картин закрити.

За словами Олени Вишневської, всі хворі учні із різних класів, у них легка форма кору, діти які захворіли були вакциновані і наразі вони перебувають у лікарні. Дорослі також хворіють легкою формою.

«На сьогоднішній день однозначно карантин треба вводити, коли у одному класі чи колективі хворіють більше 3 чоловік – це вже є спалах», – зауважила Олена Євгенівна. Також вона додала, що разом з сімейними лікарями Наталією Коц та Світланою Казюк проводять роз’яснювальну роботу з педагогічними колективами та батьками, розказують яка ситуація по захворюваності на кір, як правильно вакцинуватись.

Під час обговорення присутніми членами комісії було вирішено тимчасово призупинити навчальний процес у Варварівській ЗОШ, від дня виявлення хвороби та звернення хворих до медичного закладу. Тому до навчання діти підуть 17 травня.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту