На виконавчому комітеті міської ради обговорили перезатарення отрутохімікатів

13 травня відбулось засідання виконавчого комітету міської ради. На початку міський голова Олег Омельчук зачитав протокол засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської РДА щодо ліквідації наслідків горіння бочки з отрутохімікатами.

Міський голова зазначив, що на території всього району знаходиться понад 30 тонн отрутохімікатів. Дана проблема неодноразово піднімалась на різних рівнях. Під час візиту Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака до Олевська у жовтні минулого року Олег Васильович піднімав питання вирішення даної проблеми. Міністр зазначив, що в Україні немає жодного підприємства, яке може належним чином утилізувати дані хімікати. Обговорювалось дане питання й під час візитів народного депутата України Сергія Пашинського та під час виїзного засідання Ради регіонального розвитку, де були присутні голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та народний депутат України Володимир Арешонков.

Керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин зачитав звернення до народного депутата України Сергія Пашинського з проханням посприяти у виділенні коштів в розмірі 33 900 гривень для придбання полімерних барабанів ємкістю 50 літрів в кількості 100 одиниць з метою проведення перезатарення отрутохімікатів. Члени виконкому одноголосно підтримали дане звернення.

Першочергово перезатарення відбуватиметься у місці надзвичайної ситуації об’єктного рівня – сьогодні, 14 травня, відповідні роботи вже розпочались в місті Олевськ.

30 тисяч гривень на проведення робіт по перезатаренню шкідливих речовин виділили на позачерговому засіданні сесії районної ради. Всі інші витрати взяла на себе Олевська міська рада, загальна сума яких склала також близько 30 тисяч гривень.

Також на засіданні виконавчого комітету міський голова Олег Омельчук наголосив, що він на всіх засіданнях комісії піднімав питання про необхідність вирішення проблеми не лише в місті, а й у всіх селах Олевщини, де знаходяться отрутохімікати. Також він доручив в.о. старост сіл громади надати доповідні записки про розміщення отрутохімікатів на території сіл.

Також член виконавчого комітету Андрій Іванов зауважив, що компетентні органи, які мають реагувати першочергово у таких ситуаціях, мають пройти навчання аби вони оперативно могли реагувати на такі ситуації, а також знати відповідні інструкції.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту