Week-end в Олевську – 2019

Week-end в Олевську – 2019

(13 липня)

Цього року на вже традиційний Week-end до нас завітають артисти з Києва. Планується, що фестиваль вуличної музики відбудеться на чотирьох локаціях у центрі міста. Програма ще остаточно не визначена, але те, що планується, повинно бути дуже цікавим і з приємними сюрпризами. Отже, вже підтвердили свою участь у фестивалі артисти ансамблю «Luna Ensemble».

«Luna Ensemble»

Колектив виник з ініціативи солістів Київського Національного театру оперети, які об’єднали свої зусилля у справі пропагування музики майстрів епохи бароко, дуже поширеної в Європі але, на жаль, малопомітної у нас. Учасники ансамблю сприймають музику бароко як живу традицію і бачать себе не музейниками, що максимально точно і послідовно відтворюють принципи музикування тих часів, а продовжувачами великої епохи, що також не виключає її переосмислення та осучаснення. Вони не ігнорують прогрес, а намагаються ним користатись, тож старовинна музика виконується на сучасних інструментах і в дещо сучасній манері.

З ансамблем виступатиме Олена Арбузова – колоратурне сопрано.

Олена Арбузова

Олена Арбузова

Маряна Боднар співатиме з групою «Гра в класику».

Мар’яна Боднар

Мар’яна Боднар

Український ансамбль «Гарнограй» – самобутній молодий колектив виконавців, який успішно поєднує зрілу професійну майстерність виконання з молодим та запальним ентузіазмом. В 2012 р. колектив виборов почесне звання лауреата ІІІ Міжнародного конкурсу інструментальних ансамблів ім. Д. Бортнянського. В квітні 2017 р. ансамбль виборов почесне 2 місце на V Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта» в Харкові. В 2018 році Ансамбль виборов Перше місце на Другому міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах ім. В. Бесфамільнова (Ланчано. Італія). Яскравий репертуар ансамблю охоплює твори як фундаторів української інструментальної музики, так і сучасних аранжувальників. Колектив презентував українське народне мистецтво в Польщі, Італії, Німеччині, Бельгії, Королівстві Нідерландів. Художній керівник ансамблю – лауреат міжнародних конкурсів Сергій Дідок.

Упродовж всього дня під час Week-end працюватиме інтерактивний дитячий майданчик (Програму оголосимо пізніше).
Плануються також традиційний конкурс «Чорнична смакота» та конкурс костюмів («Чорнички»), який з успіхом пройшов минулого року.

Слідкуйте за оновленою інформацією щодо Weekend в Олевську 13 липня 2019 року.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту