Прес-анонс «Week-end в Олевську»

Цьогоріч Фестиваль вуличної музики під час Week-end в Олевську проводиться з ініціативи та за безпосередньої участі в організації нашого земляка Сергія Нестерука – хормейстера-постановника та диригента  Національного театру оперети (м. Київ).

Ось думка  Сергія Нестерука щодо проведення цьогорічного фестивалю вуличної музики в Олевську.

«Ідея полягає в популяризації мистецтва та його наближення до суспільства, особливо  дітей та молоді. Показати, що мистецтво в загальному та класична музика зокрема є не тільки чимось інтелектуальним, серйозним і не доступним, а навпаки  – живим, веселим, цікавим та дуже корисним процесом.

 Нашою метою є розвивати майбутнє покоління через культуру!  На мою думку,  саме культура є найкращим фундаментом для щасливого повноцінного життя і персонального розвитку!  

 Наповнення фестивалю є дуже різноманітним.  Кожен зможе знайти для себе те, що йому до вподоби! 

 Театр? Будь ласка: приїдуть актори, розіграють кілька сцен, а також розкажуть, що таке акторська майстерність і, навіть, під час майстер-класу попрацюють з тими, хто не може жити без театру або дуже хотів би спробувати себе в ролі актора.

 Танці? Вам до нас!) Танцювальна пара спочатку продемонструє кілька номерів, а потім допоможе вам опанувати  елементи та вправи для того,  щоби бути більш пластичними.

 Музика? Ну, тут взагалі ніяких обмежень!

 На фестивалі вуличної музики ви почуєте: драйвовий джаз, вишукану класику, старовинну музику та народні пісні. І все це у виконанні: струнного квартету, духового секстету, ансамблю старовинної музики, джазового бенду, джазового саксофоніста, піаніста, класичного камерного оркестру, а також великого симфонічного оркестру, який закриватиме фестиваль класичною програмою.

 З Києва приїдуть музиканти, які залюбки помузикують для вас, а деякі з них навіть познайомлять бажаючих зі своїми інструментами: сопілка, цимбали та спінет. Спінет це старовиний клавішно-щипковий інструмент (різновид клавесина). Зокрема, для піаністів це має бути особливо цікавим».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту