Відкриття інклюзивних груп в дитячих садочках та інші питання виконавчого комітету

26 червня відбулось засідання виконавчого комітету міської ради. Міський голова Олег Омельчук повідомив, що на порядок денний винесено 22 питання.

Традиційно одноголосно було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Олевської ОТГ. Було надано допомогу 11 громадянам на загальну суму 6 300 гривень.

Розглянувши подання в.о. старости с. Копище Михайла Михальця та в.о. старости с. Рудня Марії Мойсієнко було вирішено порушити клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» двом жителькам громади 1980 р. н. та 1977 р.н. Вони народили та виховали п’ятеро дітей до 8-річного віку.

Три питання виконкому стосувались відкриття інклюзивних та логопедичної груп на базі закладів дошкільної освіти. В Олевському ЗДО №2 «Малятко» з початку навчального року відкриється інклюзивна група та введеться посада асистента вихователя. На базі Жубровицького дитячого садочку «Чебурашка» відкриється дві інклюзивні групи та введено посаду асистента вихователя на кожну вікову групу. На базі Олевського ЦРД №1 «Зірочка» відкриється логопедична група та буде введена посада вчителя-логопеда. Заступник міського голови Яків Осипчук повідомив, що наразі є потреба у створенні таких груп.

Член виконавчого комітету, директор Олевської гімназії Євгеній Рябой прокоментував: «Ці групи потрібні, тому що раніше були інтернати і діти з особливими освітніми потребами були ізольовані. Сьогодні діти підуть у суспільство. Ми вже 6 років працюємо з такими дітьми і ми бачимо, що це дає свої результати».

Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця, члени виконавчого комітету вирішили затвердити графік роботи кафе-магазину «На перехресті», який розташований за адресою: м. Олевськ, вул. Свято-Миколаївська, 92, а саме: щоденно: з 08:00 год. до 22:00 год., без перерви та вихідних.

Разом з тим, ФОП має забезпечити прилеглу до торгової точки територію належним облаштуванням, освітленням та урнами для сміття.

Члени виконавчого комітету одноголосно проголосували за створення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської ради.

Крім того, на засіданні виконавчого комітету міської ради було прийняте рішення про звернення до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Олевської райдержадміністрації з клопотанням про віднесення вул. Хлібна у м.Олевськ до виборчої дільниці №180863.

Також були розглянуті питання: затвердження висновків органу опіки та піклування, затвердження розпоряджень міського голови, зміна та присвоєння адресних номерів та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту