Сквер та бульвар Воїнів афганців можуть отримати міжнародну нагороду European Award.

Олевська міська рада вперше брала участь у Міжнародному будівельному конкурсі «Європейська нагорода» і отримала право участь у Фіналі цього конкурсу.

European Award – міжнародний будівельний конкурс. Його вважають найбільшим у Європі. Мета конкурсу – просування, підтримка та нагородження модернізацій і створених нових об’єктів.

Конкурс виник у Польщі. У цій країні він існує 22 роки, ще два – на європейському ринку. За останні кілька років участь у конкурсі взяли понад тисяча об’єктів.

Головна ідея європейського конкурсу, прототипом якого є Національний конкурс «Модернізація року», що вже 23 роки поспіль проводиться у Польщі, – сприяти та підтримувати заходи з порятунку будівель і споруд європейської спадщини, а також сприяти модернізації, реконструкції, розширенню об’єктів і споруд, будівництву нових об’єктів для отримання нового функціонального та естетичного ефектів. Церемонія нагородження традиційно щороку проходить в Королівському замку у Варшаві. Головою журі є президент Польської Асоціації захисту національної матеріальної спадщини Роман Пікула. 

Минулого року у Конкурсі взяли участь 50 інвестиційних, будівельних і архітектурних компаній. Так, «Європейською нагородою» минулого року у категорії суспільні заклади нагороджено місто Одесу за реконструкцію Потьомкінських сходів. 

Цього року, Україна представила понад 55 об’єктів, частина яких номіновані до урочистого фіналу, серед них і Олевська міська рада. Спеціалістами відділу містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ на конкурс було представлено два об’єкти, будівництво яких завершено у 2015-2019 рр.: сквер у центрі міста та Бульвар воїнів афганців.

Потрапивши у фінал, міська рада вже отримала дипломи номінантів.

Головний архітектор міської ради Володимир Пятницький також отримав відзнаку за проект скверу по вул. Свято-Миколаївська.

У разі перемоги, учасники матимуть змогу поїхати на урочисте нагородження, отримають міжнародне визнання та публікації у національних і європейських будівельних ЗМІ та найвищу нагороду – Золоту статуетку.

Головний архітектор громади Володимир Пятницький

Сквер в центрі Олевська

Бульвар Воїнів-афганців

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту