Поліція перевірила інформацію з сайту СТОПКОР та викликала Олександра Ігнатьєва для надання пояснень

Олевським відділенням поліції було здійснено перевірку та опитано працівників освіти, перевіряючи інформацію про міського голову Олега Омельчука та його заступника Олександра Ніколайчука, оприлюднену в соціальній мережі Фейсбук Олександром Ігнатьєвим. Ознак складу порушень посадовцями не виявлено. В свою чергу, автор статті не з’явився на виклик до поліції для надання пояснень.

Наприкінці червня в мережі Інтернет почала поширюватися неправдива інформація, буцімто міський голова Олег Омельчук та його заступник Олександр Ніколайчук вимагали, погрожуючи звільненням, від завідуючих та вихователів дитячих садочків підтримувати одного з кандидатів у народні депутати України по округу №64. Інтернет-ресурси, зокрема інформаційний портал «СТОПКОР», вказали джерело отримання інформації: вони посилаються на допис у соціальній мережі Фейсбук Олександра Ігнатьєва.

Олевська міська рада звернулася до Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області з заявою, де зазначено, що дана інформація не відповідає дійсності. Тому, у відповідній заяві було прохання провести перевірку даного факту, а винних осіб притягнути до відповідальності у порядку та у межах, передбачених чинним законодавством України.

Поліція за результатами перевірки повідомила міську раду про те, що з даного приводу були опитані завідуючі та вихователі дитячих садочків. Вони заперечили зміст статті: агітації, тим паче шантажу з боку міського голови Олега Омельчука та його заступника Олександра Ніколайчука не було!

У довідці про результати розгляду матеріалів даної справи зазначено: «Ознак складу кримінального чи адміністративного порушення не встановлено. Факт події втручання в передвиборчий процес позачергових виборів Народних депутатів відсутній».

Цікавим є також факт того, що Олевським відділенням поліції було викликано автора допису Олександра Ігнатьєва для надання пояснень, втім, він не з’явився.

Варто зазначити, що громадську організацію «Стоп корупції» виключили з Глобальної мережі журналістів-розслідувачів GIJN через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів, як повідомляє сайт censor.net.ua.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту