Засідання Комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які у 2019 році буде спрямовано субвенцію з державного бюджету

31 липня в актовій залі міської ради відбулось засідання Комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які у 2019 році буде спрямовано субвенцію з державного бюджету. Як зазначив заступник міського голови Яків Осипчук що дана комісія створена за рішенням виконавчого комітету на виконання Постанови КМУ від 26.06.2019 року №616 « Про затвердження порядку та умов надання у 2019 році  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

На комісії були присутні міський голова Олег Омельчук, заступники міського голови Яків Осипчук та Сергій Мельник, директор КУ «Центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олевської міської ради» Світлана Орищук, начальник управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА Ольга Островська, начальник служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації Галина Орищук,  начальник відділу містобудування, архітектури та будівництва Володимир Верещако, начальник юридичного відділу Андрій Кравченко, спеціаліст з питань захисту дітей Олевської міської ради Наталія Скумін, заступник начальника фінансового відділу Олеся Ковальчук та спеціаліст відділу ЖКГ та цивільного захисту населення Ніна Бородавко.

По першому питанню начальник управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА Ольга Островська ознайомила присутніх про зміни до постанови №616, якою затверджено порядок та умови надання субвенції у 2019 році з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Ольга Григорівна наголосила, що цією постановою передбачається, що розпорядником коштів буде орган нижчого рівня управління соціального захисту на місцях: «Ми маємо визначити потребу житла і подати її до 15 серпня до обласної комісії, де буде здійснено розподіл коштів. Надалі ми маємо використати ці кошти  згідно черги квартирного облік на якому перебувають діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа».

Далі присутні  розглянули питання про черговість перебування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на квартирному та соціально квартирному обліку.

 Спеціаліст відділу ЖКГ та цивільного захисту населення Ніна Бородавко зазначила що всі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа відповідно до Закону України перебувають на двох чергах затверджених виконкомом Олевської міської ради – це позачергова та соціальна. Також додала, що потрібно наразі переглянути черговість постановки та перевірити наявність всіх підтверджуючих документів.

Наступним обговорили питання про можливість розроблення проектної документації на нове будівництво/капітальний ремонт  чи реконструкцію житла для дитячого будинку сімейного типу(ДБСТ) .

Директор КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» Світлана Орищук повідомила, що на даний час на території ОТГ функціонує один ДБСТ в якому проживають та виховуються сім дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Даний будинок знаходиться у власності батьків-вихователів, тому не можливо проводити будь який ремонт або реконструкцію даного будинку. Але можна  подати документи на розроблення проектної документації на нове будівництво ДБСТ, для цього необхідно в першу чергу правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій розміщено житлове приміщення.

Міський голова Олег Омельчук запропонував побудувати новий дитячий будинок сімейного типу, а після працювати над тим, щоб підбирати кандидатів у батьки-вихователі. Також додав, що першим питанням стоїть виділення коштів під розроблення проектної документації на будівництво та виділення земельної ділянки.

Відповідно даного питання було вирішено детальніше вивчити розроблення проектної документації на нове будівництво для дитячих будинків сімейного типу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту