СБУ викрила на вимаганні грошей голову громадської ради при Житомирській облдержадміністрації

Співробітники Служби безпеки України викрили на вимаганні 30 тисяч доларів США голову громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації.

Оперативники спецслужби встановили, що «активіст» організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб’єктів лісового господарства, за невжиття заходів «громадського впливу» для блокування їх законної діяльності.

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник вимагав тридцять тисяч американських доларів від директора одного із районних держлісгоспів. У випадку несплати грошей «громадський активіст» погрожував оприлюднити в інтернеті та у соцмережах нібито компрометуючу директора інформацію напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області.

Правоохоронці затримали голову громадської ради згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисяч доларів США. Раніше було задокументовано факт перерахування на картковий рахунок «авансу», як гарантії за мовчання громадського активіста.

Тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Заходи з документування протиправної діяльності зловмисника проводилися спільно зі Слідчим Управлінням ГУНП та під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Пресгрупа УСБ України

в Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту