Бути волонтером пробації

           12 серпня та 13 серпня 2019 року відбулася зустріч начальника Олевського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області Наталії Мельник з  спеціалістом Олевського бюро правової допомоги Максимом Завірським та з редактором газети «Незалежна» Василем Чепіком з метою досягнення домовленостей при здійсненні волонтерської діяльності.

Під час зустрічі було підписано договір про здійснення волонтерської діяльності з Максимом Завірським та Василем Чепіком, а також обговорено основні напрямки роботи, до яких буде залучатися волонтер, порядок надання допомоги клієнтам пробації, подальша розробка та реалізація спільних заходів, які допоможуть вирішити проблемні питання осіб, які перебувають на обліку.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації (засудженими) та проведенні з ними соціально-виховної роботи.  Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Взаємодіючи із сектором пробації, волонтер допомагає особам (суб’єктам пробації), які в силу обставин, важких умов життя, умисно чи із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або ситуація, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності. Тобто, поміж відбуттям певного виду покарання, – ця особа з метою попередження скоєнню нею нового правопорушення отримуватиме комплекс заходів спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості.

Всіх бажаючих стати волонтером пробації запрошуємо до Олевського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області за адресою: вул. Привокзальна, 5, м. Олевськ, ІІ поверх, 1,2 кабінети (приміщення Управління праці та соціального захисту населення).

Фахівець Олевського районного сектору

Філії ДУ «Центр пробації»

у Житомирській області

Інна СТОЖУК

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту