Серпнева конференція педагогічних працівників

Сьогодні, 28 серпня, в приміщенні Олевського ЦХЕТУМу відбулась конференція працівників освіти.

Захід відбувся за участі міського голови Олега Омельчука, його заступника Якова Осипчука, начальника відділу освіти, молоді та спорту Валерія Левченка та ін.

Також участь у заході взяли близько 100 працівників освіти.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко присутнім доповів про підсумки розвитку освітньої галузі Олевської громади у 2018-2019 навчальному році та поставлені завдання на 2019-2020 навчальний рік.

Також Валерій Петрович додав, що отримано цільову субвенцію у сумі 2 млн. 300 тис. грн.  для підключення 25 закладів світи до швидкісної мережі Інтернет, 9 закладів уже підключено. В даний час ведуться переговори з компаніями, які надають Інтернет послуги, про підключення шкіл до швидкісного Інтернету. Кошти виділяються на обладнання та послуги провайдерів.

Також він наголосив на необхідності і перевагах створення опорних шкіл. А також додав, що згідно Постанови Кабінету Міністрів, створювати опорні школи мають право заклади, в яких навчаються більше 200 дітей.

Крім того було проаналізовано результати зовнішнього незалежного тестування.

Міський голова Олег Омельчук привітав освітян з початком навчального року та зазначив, що за минулий навчальний рік пророблено багато якісної роботи в освітній галузі: «На сьогоднішній день ми всі бачимо як змінюються на краще освітні заклади. Також важливо створювати опорні школи. Якщо у нас не будуть створюватись опорні школи, не буде будуватися дорога, а це важливо для розвитку всієї громади».

Також Олег Васильович  додав, що тільки спільними зусиллями можливо досягти хорошого результату в галузі освіти.

Заступник міського голови Яків Осипчук приємно здивував присутніх, розповівши про те, що з 1 вересня 2019 року на 10% для педагогічних працівників дошкільних та позашкільних навчальних закладів  піднімається заробітна плата, згідно Постави Кабінету Міністрів. Також додав, що з 1 вересня МОН запровадило зміни в освіті, згідно яких батьки зможуть скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання. Разом з тим учень має бути зарахованим до певного закладу, який відслідковуватиме його прогрес у навчанні. Батьки також мають написати заяву щодо навчання дитини за сімейною формою.

Педіатр Тетяна Козловець у своїй доповіді донесла до присутніх інформацію про доцільність щеплення дітей: «Наразі в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, кашлюк, набуває загрозливого характеру. З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені за Календарем профілактичних щеплень. Адже згідно постанови Верховного Суду України діти, у яких немає щеплень згідно Календаря щеплень не мають право відвідувати навчальні заклади».

Також лікар додала, що  вакцини в наявності достатньо  і вони мають відповідні сертифікати. Тому, якщо дитина пропустила вакцинацію за Календарем, негайно потрібно звернутися до педіатра або сімейного лікаря, щоби надолужити пропущені щеплення.

Валерій Левченко з цього приводу додав, що не вакциновані діти зможуть навчатися за індивідуально формою навчання, адже згідно законодавства кожна дитина має право на освіту.

Під час конференції доповідачі, запрошені до слова, окреслили та донесли до присутніх інформацію, що стосується закладів освіти: харчування у школах, про потребу якісної питної води,  безпеку у освітніх закладах тощо. Всі присутні мали змогу поставити запитання та почути на них відповідь.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту