Будівництво Олевської гімназії продовжується

Продовжується будівництво Олевської гімназії. У минулому році було реконструйовано головний корпус навчального закладу: замінено дах, вікна, утеплено і пофарбовано стіни, реконструювали ґанок, замінено водостічну систему та ін.

Цього року розпочалось завершення будівництва іншого корпусу гімназії. Наразі триває заміна та утеплення даху. Як зазначив начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства міської ради Віктор Ніколайчук, ефективна термосанація необхідна згідно нових Державних будівельних норм по зменшенню теплових витрат. В рамках проекту передбачені й інші заходи, такі як утеплення стін, фарбування фасадів тощо.

У 2017 році Олевська гімназія потрапила до переліку об’єктів Житомирської ОДА та отримала можливість часткового фінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Проект реконструкції гімназії пройшов спеціальну комісію при ОДА, яка вивчає проекти всіх міст та громад-учасників за переліком показників. За шкалою оцінки проектів Олевська гімназії посіла 3 місце із 70 і потрапила під фінансування.

Варто зазначити, що фінансується капітальний ремонт й з міського бюджету, адже реалізація проектів за кошти ДФРР можлива лише за наявності співфінансування. Всі відповідні питання виносяться на сесію міської ради, тому співфінансування таких масштабних проектів можливе лише за підтримки більшості депутатів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту