Відповідь Житомирської ОДА стосовно ремонту автодоріг

За дороги між населеними пунктами відповідає обласна державна адміністрація. Тому, Олевська міська рада в черговий раз звернулась до Житомирської ОДА стосовно ремонту доріг загального користування, які проходять в межах Олевської громади.

Мова йде про автомобільну дорогу Т-06-05  Контрольно-пропускний пункт «Майдан-Копищенський» – Олевськ – Ємільчине – /Р-49/, яка проходить через  вісім сіл громади та Олевськ, а також автодорогу міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Відповідь надійшла знову не на користь міської ради. За інформацією Житомирської ОДА, балансоутримувачем автодоріг загального користування державного значення є Служба автомобільних доріг у Житомирській обл. Тому, з питання ремонту цих доріг необхідно звертатись безпосередньо до Служби.

Але, раніше міська рада з даним питанням зверталася і до Служби автомобільних доріг у Житомирській обл.  Відповідь була однозначна: коштів на капітальний та поточний ремонт даного відрізку автодороги на 2019 рік не передбачено. Також, було повідомлено, що в результаті проведення децентралізації системи управління автомобільними дорогами загального користування, дороги загального користування місцевого значення були передані з балансу Служб автомобільних доріг в областях, до сфер управління обласних державних адміністрацій.

Стосовно проведення ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення у межах Олевського району, які перебувають на балансі обласної державної адміністрації Житомирська ОДА повідомила, що роботи на згаданих дорогах будуть проводитись у рамках експлуатаційного утримання, у межах наявного фінансування на поточний рік.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту