Відбулись громадські слухання щодо утворення Майданського старостинського округу

25 вересня в селі Майдани відбулись громадські слухання щодо створення Майданського старостинського округу. Про громадські слухання було повідомлено місцевим жителям діловодом, а також оприлюднено відповідне розпорядження міського голови Олега Омельчука на офіційному сайті Олевської міської ради.

В приміщенні сільського будинку культури зібрались активні місцеві мешканці сіл Майдану, Сарнівки і Джерела. На громадських слуханнях також були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступники Олександр Ніколайчук та Сергій Мельник, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, діловод відповідних сіл Наталія Буднік, депутат міської ради Віктор Чепура.

Такі громадські слухання проходять в Олевській ОТГ вже не вперше, у селах: Тепениця, Лопатичі, Зубковичі, Зольня та Калинівка вже обговорили створення старостинських округів. Варто зазначити, що згідно нового законодавства, на зміну колишнім районам та сільським радам прийшли ОТГ та старостинські округи. Після утворення Олевської ОТГ у всіх колишніх сільських радах працювали виконуючі обов’язки старост (колишні сільські голови). Для того, щоб на майбутніх місцевих виборах жителі сіл мали право обирати свого старосту, потрібно утворити старостинський округ.

Присутні обговорювали відповідне рішення. «За» створення Майданського старостинського округу з центром в с. Майдан, що складається з сіл: Майдан, Джерело та сарнівка проголосували 59 осіб, жодного «проти» та «утримався».

По закінченню заходу міський голова Олег Омельчук та його заступник Олександр Ніколайчук відповіли на всі питання місцевих мешканців.

Протокол громадських слухань частини членів громади сіл Майдан, Джерело та Сарнівка(що об’єдналися в Олевську міську об’єднану територіальну громаду і створили єдині органи місцевого самоврядування) з предмету: обговорення питання щодо створення Майданського старостинського округу Олевської міської об’єднаної територіальної громади Житомирської області з центром в с. Майдан, що складається з сіл Майдан, Джерело, та Сарнівка

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту