Відбулася нарада керівників дошкільних навчальних закладів

26 вересня заступник міського голови Яків Осипчук провів робочу нараду з керівниками дошкільних навчальних закладів Олевської громади. На нараді також були присутні заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Алла Гаврилюк та методист відділу освіти, молоді та спорту Альона Ковальчук.

На даному заході керівники дошкільних навчальних закладів прозвітувалися  про стан справ, готовність до опалювального сезону та  актуальні проблеми закладів.

Яків Осипчук зазначив, що в першу чергу будуть вирішуватись питання, які потребують термінового вирішення. Разом з цим, він додав, що опалювальний сезон розпочнеться офіційно з 15 жовтня, але якщо температура на вулиці буде нижче 8 градусів, то навчальні заклади повинні обов’язково опалюватись.

Заступник міського голови Яків Миколайович також проінформував присутніх, що найближчим часом дошкільні заклади освіти перейдуть на баланс відділу освіти, молоді та спорту, але запевнив, що особливих змін не буде та звільняти нікого не будуть.

Учасники наради також розглянули актуальні питання, про харчування дітей, нові нормативні акти у сфері освіти, основні акценти та пріоритетні завдання дошкільних навчальних закладів.

Щодо готовності закладів до навчального року, Альона Ковальчук відмітила, що  найкращим став – Кишинський ДНЗ.

Алла Гаврилюк розповіла присутнім про актуальність булінгу у навчальних закладах, як розпізнати його та уникнути. Також вона зауважила, що керівникам навчальним закладам освіти, ні в якому разі не можна ігнорувати факти булінгу. А у випадку виявлення булінгу у закладі, обов’язково реагувати і повідомляти у поліцію.

Питання про створення сайтів дошкільних навчальних закладів, їх вчасне наповнення та електронний реєстр також обговорено на нараді.

Підводячи підсумки проведеного  заходу, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради Алла Гаврилюк наголосила на важливості обговорених питань та персональній відповідальності керівників дошкільних закладів за їх виконання, прийняті відповідні рішення та надані доручення.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту