Міський голова Олег Омельчук зустрівся з жителями Олевська

Сьогодні, 1 листопада, міський голова Олег Омельчук зустрівся з жителями одного з мікрорайонів Олевська. Головна тема обговорень стосувалась підключення вулиці до водопостачання та водовідведення.

Жителі зібралися аби висловити свою думку. Варто зазначити, що більшість мешканців вулиць, що зібрались на зустрічі, були за те, щоб влаштували мережі для водовідведення, частина – проти.

Згідно робочого проекту, на перехресті вулиць Космонавтів та Миру має бути розміщена каналізаційна насосна станція (КНС). Як пояснили жителі найближчих будинків, вони остерігаються неприємного запаху та забруднення криниць.

На що міський голова Олег Омельчук та його заступник Сергій Мельник повідомили, що сьогодні КНС широко розповсюджені по всьому світу для облаштування каналізаційних мереж від різноманітних споруд та будівель, в тому числі й в Олевську. Разом з тим, немає неприємних запахів та забруднення.

КНС – каналізаційна насосна станція або комплексна гідротехнічна конструкція зі спеціальним обладнанням для підйому та перекачування ґрунтових, виробничих, побутових, та зливових вод. Станції КНС використовуються, коли вільне транспортування рідини самопливом неможливе.

Розміщення КНС саме на цьому перехресті передбачено саме тому, що це є однією з найнижчих точок. Санітарна охорона зона від КНС становить R 15 метрів.

В ході розмови, житель Олевська припустив, що на даному місці будуватиметься капітальний об’єкт, як очисні споруди. Втім, міський голова зазначив, що існує абсолютна відмінність між звичайною КНС та очисними спорудами.

Надалі питання вивчатиметься. Адже місцеві жителі хочуть вже якнайшвидше отримати можливість підключення до водопостачання та водовідведення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту