На засіданні бюджетної комісії обговорили внесення змін до міського бюджету

Сьогодні, 5 листопада, відбулось засідання бюджетної комісії. На ній були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступники Олександр Ніколайчук, Яків Осипчук, секретар ради Віталій Шейко, заступник голови комісії Ганна Кручко, члени комісії Володимир Халімончук, Олег Ковальчук, Віктор Хлань, начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч, депутати міської ради Станіслав Бідюк, Анатолій Повар та інші.

Присутні розглянули ряд питань, що стосуються бюджету громади. Спочатку члени комісії розглянули звіт про виконання міського бюджету Олевської міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року. Детально зі звітом можна ознайомитися за посиланням: http://olevsk-gromada.gov.ua/2019/10/22/zvit-pro-vykonannya-miskogo-byudzhetu-olevskoyi-miskoyi-obyednanoyi-terytorialnoyi-gromady-za-9-misyacziv-2019-roku/ .

Начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч доповідала по питанню внесення змін до міського бюджету на 2019 рік. Серед іншого, це надходження субвенції у сумі 15 тис. грн. з районного бюджету, спрямування коштів у сумі 6 100 гривень з бюджету розвитку, заміна призначень раніше виділених коштів.

Не погодилися члени бюджетної комісії зі зміною призначення раніше виділених коштів для ВПС «Копище». Зокрема, по даному питанню виступив депутат Віктор Хлань. Тож, виділенні раніше кошти у сумі 50 тис. грн. для ВПС «Копище», за пропозицією бюджетної комісії, залишаються на придбання будівельних матеріалів.

Дискусію викликало й питання виділення коштів для Олевської районної організації ветеранів та праці у сумі 15 тис. грн. Член комісії Віктор Хлань зазначив, що ці кошти можна спрямувати на більш необхідні статті видатків. Заступник голови комісії Ганна Кручко додала, що ці кошти мають бути спрямовані виключно на ветеранів, а не на заробітну плату голові організації. В свою чергу необхідність фінансування даної організації доводила її голова – Валентина Корнійчук. Попросив підтримати організацію й міський голова Олег Омельчук. Їх підтримав член комісії Володимир Халімончук. Після затяжної дискусії членами бюджетної комісії було вирішено підтримати виділення коштів, втім, зі зміною призначення.

Традиційно розглядалось питання виділення одноразової матеріальної допомоги. Одноголосно члени комісії підтримали виділення допомоги для 14 жителів громади.

Також на засіданні були розглянуті питання про затвердження договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів, про затвердження «Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами на території Олевської міської об’єднаної територіальної громади» в новій редакції, про надання дозволу на списання з балансу Олевської міської ради транспортних засобів та інші.

По завершенню розгляду питань до присутніх депутатів звернулася директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування, надання соціальних послуг» Лариса Хоречко з метою інформування щодо нерентабельності утримування підсобного господарства у Кишинському стаціонарному відділенні. Вона зауважила, що доцільно було б списати двох корів. За її інформацією, видатки на утримування всього підсобного господарства сягають приблизно 120 тисяч гривень, натомість надходження від нього оцінюються у близько 50 тис. грн. Заступник міського голови Яків Осипчук зауважив, що з таким розрахунком купити молоко вийде у 2-3 рази дешевше, ніж утримувати власне господарство. Міський голова Олег Омельчук додав, що варто враховувати й штатну навантаженість. Варто зазначити, що дане питання неодноразово піднімалось на сесіях ради.  

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту