Інклюзивні групи в дитячих садочках та інші питання виконкому

Сьогодні, 4 грудня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Олега Омельчука. Всього було розглянуто 26 питань.

Першим було розглянуто питання схвалення проєкту рішення міської ради «Про  бюджет Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік» та Прогнозу бюджету Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 і 2022 роки. Детально проінформувала членів виконкому начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч.

При розробці проєкту бюджету на 2020 рік враховано основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2020 рік за першим сценарієм (базовим), затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 №555 та уточнені постановою Кабінету Міністрів України від 23.10.2019 №883, а також із застосуванням норм Бюджетного та Податкового кодексів України.

Керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин проінформував присутніх щодо питання погодження кандидатури на посаду завідувача трудового архіву. Детально про це читайте на нашому сайті.

Одноголосно було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Олевської ОТГ. Всього було надано допомогу 23 жителям громади загальною сумою 15 800 гривень. Це жителі сіл Юрове, Замисловичі, Тепениця, Копище, Ліски, Лопатичі, Жубровичі, Покровське, Кам’янка, Зольня, Перга, Журжевичі, Забороче, Рудня-Озерянська, Хмелівка та м. Олевськ. Переважно жителі громади звертаються по допомогу на лікування та поховання родичів.

По двох питаннях інформувала присутніх економіст Олевського Центру первинної медичної допомоги Алла Кретт: затвердження звіту з  фінансового плану за 9 місяців 2019 року та затвердження змін до  фінансового плану на IV квартал 2019 року Олевського ЦПМД.

Одноголосно члени виконавчого комітету підтримали рішення про відкриття інклюзивної групи в Олевському дитячому садочку «Малятко» та Олевському центрі розвитку дитини «Зірочка». Також у відповідних дошкільних навчальних закладах введено по одній посаді асистента-вихователя.

Заступник міського голови Яків Осипчук також інформував щодо питання про введення в штатний розпис Олевського дитячого садочка «Струмочок» 0,375 ставки інструктора з фізичної культури та 0,25 ставки практичного психолога. Рішення прийняли одноголосно.

Традиційно приймались рішення, що стосуються питань захисту дітей. Цього разу було прийнято 7 відповідних рішень. Інформувала присутніх спеціаліст з захисту дітей Наталія Скумін.

Було прийнято рішення про надання дозволу на встановлення та взяття на баланс стендів екологічного спрямування. Детально з даного питання виступив заступник міського голови Сергій Мельник. Встановлення еко-стендів планується у місті Олевськ по вул. Свято-Миколаївська та вул. Житомирська.

Члени виконкому одноголосно надали дозвіл Православній релігійній громаді  села Зубковичі на встановлення рекламного засобу для привітання до релігійних свят. Його встановлять біля сільського парку в селі Зубковичі.

Прийняли члени виконкому й рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 22.03.2019 № 56 «Про погодження переліку об’єктів, що можуть реалізуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році  в Олевській міській об’єднаній територіальній громаді». Пізніше відповідний Перелік буде поданий на чергову сесію міської ради для затвердження.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту