Олевську подарували богатиря

В місті Олевськ встановлено нову оригінальну скульптурну композицію. У сквері в центральній частині міста з’явився справжній богатир, а саме Добриня Микитич. На щиті богатиря зображено символіку Олевська – герб нашого міста.

Добриня Микитич – це один з героїв руського билинного народного епосу, легендарний богатир часів Київської Русі. Разом з Іллею Муромцем та Олешком Поповичем оберігав рідну землю від ворогів. Прототипом билинного богатиря вважається воєвода Володимира I Святославича Добриня Низкинич.

Місцеві мешканці та гості міста із цікавістю споглядають композицію та фотографуються з Добринею. Місце встановлення обрано не спроста, адже сквер в центрі міста – одна з найбільш улюблених зон відпочинку місцевих жителів у теплу пору року.

Подарував богатиря технічний директор ТОВ «ТД Коростенський завод теплотехнічного обладнання» Олег Головійчук. Також він розглядає можливість подарувати сучасні стильні ліхтарі з українською символікою.

Встановлено та облаштовано місце навколо композиції Олевською міською радою.

Від імені місцевих жителів міський голова Олег Омельчук висловлює щиру подяку Олегу Сергійовичу за проявлену ініціативу та надання нової прикраси нашого міста.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту