Початок роботи Українського фонду стартапів

З 02.12.2019 розпочав прийом заявок Український фонд стартапів (далі – Фонд) – державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів України.  Місія Фонду – підтримувати інноваційні проекти та допомагати найталановитішим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії.

Український фонд стартапів надає фінансування компаніям на початкових стадіях їхнього розвитку (pre-seed та seed) у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів. Фонд фінансує перспективні та інноваційні ідеї технологічних стартапів, які демонструють високий потенціал глобального комерційного успіху.

Український фонд стартапів планує надавати безповоротну фінансову допомогу стартапам на початкових стадіях розвитку. Проєкт на стадії pre-seed може отримати грант на суму $25 тис., на стадії seed – грант на суму $50 тис. Таким чином, один стартап може сумарно отримати до $75 тис.

Фонд фінансує майже всі галузі, окрім азартних ігор, виробництва та реалізації небезпечних речовин, алкогольних та тютюнових виробів, військових та ядерних технологій. Цільові сектори: штучний інтелект (АІ), блокчейн, кібербезпека, захист (Defense), медицина та охорона здоров’я, фінансові технології (FinTech), освітні технології (EdTech), робототехніка, програмне забезпечення як послуга (SaaS), виробництво, електронна комерція, інтернет речей (ІоТ).

Більш детальну інформацію про роботу Фонду та процес подачі заявок можна отримати за посиланням: https://usf.com.ua/uk/.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту