Олевська громада долучилася до флешмобу #ВАКЦИНУЙСЯ!

Олевська міська об’єднана територіальна громада долучилася до флешмобу #ВАКЦИНУЙСЯ, який запустив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

В Олевському Центрі первинної медичної допомоги щеплення від дифтерії та правця зробив і міський голова Олег Омельчук. Він зауважив, що вакцинуватися дуже важливо, адже іноді це єдиний спосіб врятуватися від таких небезпечних хвороб.

Варто зазначити, що за даними CDC (Центрів з контролю та профілактики захворювань),  99% людей, які мають щеплення від дифтерії, не хворіють. Імунізація від всіх хвороб, за даними ВООЗ, запобігає 2-3 мільйонам смертей у світі щороку, а ще 1,5 мільйона людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться.

Також долучилися до вакцинації від дифтерії та правця заступник міського голови Сергій Мельник, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин та інші працівники міської ради.

Не стоять осторонь й інші жителі громади. Одні з найактивніших на сьогодні – село Журжевичі. Минулого тижня було провакциновано 95 жителів села, із них 5 дітей. Організувала таку активність місцевих мешканців села в.о. старости села Марія Мойсієнко.

Не менш активні жителі села Михайлівка. За організації місцевого медичного працівника Марії Скуратівської на щеплення від дифтерії та правця прийшло близько 80 місцевих мешканців.

Адміністрація КНП «Олевський ЦПМД» щиро дякує всім, хто долучається до організації населення на ревакцинацію, а також нагадує: єдиний захист від дифтерії та правця – вакцинація!

Нагадаємо, щеплення від дифтерії та правця не дає імунітету на все життя, тому дорослим треба повторно вакцинуватися (проходити ревакцинацію) кожні 10 років, починаючи з 26-ти років.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту