В. о. старости села Замисловичі Лариса Бабич звітувала за 2019 рік

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування», Положенням про старосту, кожен в. о. старости має звітувати про свою роботу..

30 січня  в. о. старости Лариса Бабич звітувала місцевим жителям про свою роботу за 2019 рік.

На заході також були присутні заступник міського голови Яків Осипчук та депутат міської ради Валентин Торгонський.

В Замисловицький округ входять чотири населених пункти, а саме: с. Замисловичі, с. Рудня- Замисловицька, с. Устинівка та с. Шебедиха. 

Розпочала свій виступ Лариса Адамівна зі статистичних даних, акцентуючи увагу на демографічній ситуації території. Проживає в окрузі 900 жителів. З них лише 40 дошкільнят, 415 людей працездатного віку , 187 – пенсіонерів.  Також на території проживає 15 багатодітних сімей, в яких виховується 53 дитини.

В. о. старости наголосила, що велика увага приділяється також культурним та освтінім закладам. Художній колектив с. Замисловичі протягом року неодноразово брав участь у районних конкурсах та фестивалях. Гарно також відсвяткували День села, на якому було багато гостей.

Замисловицька сільська бібліотека-філіал №17 обслуговує населення всієї громади, де обліковується 404 читачі. У фонді бібліотеки нараховується понад 9 тис. книжок. При бібліотеці  створений чудовий музей. Фельшерський пункт надає медичні послуги   жителям чотирьох населених пункти. Також є відділення Укрпошти та 6 магазинів.

Під час своєї доповіді Лариса Бабич  розповіла присутнім, чим вона займається на посаді в. о. старости та які в неї обов’язки. Наголосила, що багато жителів звертаються на особистий прийом до неї з різних питань. А за минулий рік було видано 4817 довідок.

Здійснює в. о. старости і нотаріальні дії в межах компетенції. За звітний період складено 16 заповітів та відправлено в Житомирську філію ДП «Національні інформаційні системи».

Велика увага приділяється соціальній роботі, за що Лариса Адамівна висловила вдячність соціальним працівникам за добросовісне виконання своїх обов’язків.

Визначною подією для села Замисловичі було виділення державної субвенції на заміну покрівлі та проведення ефективної теплосанації Замисловицької ЗОШ.

Народному депутату України Володимиру Арешонкову завдячують жителі за допомогу у виділенні коштів на встановлення дитячого майданчика, меблів для ФПу та обігрівачів для Будинку культури.

Протягом минулого року було організовано та проведено багато суботників по благоустрою кладовищ та прибирання громадських місць.

Під час виступу Лариса Адамівна зазначила: “Ніхто, крім нас, не зробить наше село привабливим. Тільки завдяки нам, нашій праці, нашому ентузіазму, ми будемо пожинати плоди нашої плідної роботи на благо результативності рідного краю. Приємно те, що в минулому році, коли потрібна була допомога, багато небайдужих людей приймали активну участь. Але надаль є частина жителів, які за всі роки не прийняли жодної участі у будь-яких процесах проведення змін в громаді”.

В пріорітеті у 2020 року для громади є: покращення матеріально-технічної бази закладів культури, освіти, охорони здоров’я;  капітальний ремонт мосту в с. Рудня-Замисловицька; підсипання вулиць в селах, заміна вуличного освітлення, заміна в’їзних знаків та заміна огорожі на кладовищі.         

В своєму виступі Лариса Бабич подякувала міському голові Олегу Омельчуку, депутату Валентину Торгонському, усім спонсорам, меценатам та небайдужим людям, хто допомагає розвитку сіл.

По завершенню виступу Лариса Адамівна та Яків Осипчук відповіли на питання, які піднімалися в ході доповіді.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту