Що таке незадекларована праця ?

Незадекларована праця – це законна оплачувана діяльність, яка повністю або частково не оформлена відповідно до вимог законодавства.

Олевська міська рада нагадує, що працівник, який погоджується працювати без трудового договору, не може розраховувати на гідні умови праці та виконання усних домовленостей. А власники бізнесу, які наймають працівників без трудового договору мають бути готовими витрачати час і ресурси на навчання персоналу, оскільки досвідчені спеціалісти до них не підуть працювати або швидко знайдуть краще місце.

За дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з 21 по 31січня 2020р. проводилась роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування про важливість офіційного працевлаштування найманих працівників. Було здійснено 377 відвідувань до суб`єктів підприємницької діяльності.

Зверніть увагу! Після роз’яснювальних заходів податківці спільно з працівниками Держпраці проведуть трудові перевірки підприємців починаючи з лютого місяця 2020р. щодо дотримання законодавства про працю. У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законодавством за такі порушення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту