Оздоровлення учасників АТО

Держава гарантує учасникам бойових дій та інвалідам війни антитерористичної операції право на безоплатне санаторно-курортне лікування, яке закріплено у ст. 4 закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні»; ст. 12-16 закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; п. 3 ст. 11 закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».       

Санаторно-курортне лікування учасників антитерористичної операції здійснюється в межах бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції  санаторно-курортним лікуванням».

Відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на  забезпечення постраждалих учасників  антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням»  затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України  від 31 березня 2015 року № 200(зі змінами)  для одержання путівки особа повинна перебувати на обліку в управлінні  соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. 

Щоб стати на облік необхідно подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення антитерористичної операції. 

У березні 2017 року  внесено зміни до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на  забезпечення постраждалих учасників  антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням». Учасники антитерористичної операції отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування самостійно. Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим постановою та готовий прийняти  на санаторно-курортне лікування учасника антитерористичної операції, то між управлінням  соціального захисту населення, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про надання послуг з санаторно-курортного лікування. Дізнатися про санаторії можна звернувшись до управління соціального захисту населення, де працівники  ознайомлять учасника антитерористичної операції з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування та вартістю санаторно-курортних послуг. Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники антитерористичної операції, при виборі санаторію, визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. Термін перебування в санаторії складає 18 днів. У базову вартість путівки, яку покриває держава, входить перелік послуг, визначений наказом Мінсоцполітики.  В путівку має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. За бажанням особи, їй можуть бути надані додаткові послуги за умови додаткової оплати послуг за рахунок власних коштів.  Після закінчення санаторно-курортного лікування, при виписці з санаторію потрібно не забути отримати зворотний талон від путівки або інший документ, що  підтверджує  проходження лікування в санаторно-курортному закладі та акт наданих послуг. Цей документ передається до управління  соціального захисту населення  і є підтвердженням отримання послуг, що є необхідним для проведення розрахунку з санаторієм.   У разі дострокового вибуття особи із санаторно-курортного закладу управління соціального захисту населення здійснює відшкодування вартості лише використаної частини путівки.

За  додатковою інформацією  звертатися  до управління  соціального захисту  населення  за адресою: м.Олевськ, вул. Привокзальна,5 (кабінет № 7)  та за  тел. 2-17-70.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту