В. о. старости села Кишин Василь Тимощук звітував за 2019 рік

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», Положення про старосту села, пункту 17, староста не менше як один раз на рік повинен звітувати перед громадянами округу про свою роботу. Тож, 7 лютого в с. Кишин відбувся вже 8 звіт в. о. старости в Олевській громаді за 2019 рік.

В Сільському будинку культури зібрались небайдужі жителі, де в. о. старости Василь Тимощук розповів про пророблену роботу.

Розпочав Василь Адамович зі статистичних даних. Так, станом на 1 січня 2020 року на території округу, який складається із чотирьох населених пунктів: Кишин, Забороче, Болярка, Лугове, зареєстровано 2038 громадян, постійно проживає 1933 громадянина. Протягом року народилося 13 дітей, а померло 25 чоловік.

На території округу розташовано 4 заклади освіти, 3 заклади охорони здоров’я, заклад соціальної сфери Кишинське стаціонарне відділення постійного проживання, 3 заклади культури, 2 бібліотеки, 13 закладів торгівлі та 1 автозаправна станція.

Велика увага приділялась освіті. Протягом минулого року на Кишинську ЗОШ було виділено 503 226 грн. На ці кошти був проведений ремонт частини приміщення та облаштовані внутрішні санвузли, які вже працюють. Також було закуплено матеріально-технічу базу для сільських шкіл: парти, стільці, дошки та ігрове обладнання.

В Кишинському стаціонарному відділенні постійно проживають  та обслуговуються 38 людей похилого віку. Протягом минулого року було проведено капітальний ремонт котельні із встановленням нового котла опалення на суму 333000 грн., також було замінено непридатні труби водопостачання та водовідведення.

У Будинку культури протягом 2019 року було проведено поточний ремонт покрівлі та замінено вікна у залі, а також проведено поточний ремонт танцювального залу, сцени та холу. Художні колективи «Калина» та «Рідня» за минулий рік брали участь у різних фестивалях та конкурсах. А колектив «Рідня» брав участь у зйомках популярної телеперачі «Фольк-music» .

Щороку по округу проводяться толоки по прибиранню сміттєзвалищ, кладовища, територій біля установ, зупинок громадського транспорту. У 2019 році проводилось грейдерування вулиць населених пунктів округу, частково було здійснено підсипку вулиць, проведено також ямковий ремонт.

За минулий рік в. о. старостою було видано 4714 довідок,  обстежено  та видано 357 різного роду актів матеріально побутових умов сім’ї на отримання допомоги та здійснено 262 нотаріальні дії.

Однією із самих значних подій, яка відбулася у 2019 році, за ініціативи отця Бориса, відбувся перехід з Української православної церкви московського патріархату у Православну церкву України. Церкву також було пофарбовано та збудовано нову дзвіницю.

На завершення Василь Тимощук висловив слова вдячності за розуміння та підтримку міському голові Олегу Омельчуку, його заступникам Олександру Ніколайчуку, Якову Осипучу  та Сергію Мельнику, депутату  обласної ради Сергію Крамаренку, депутату міської ради Володимиру Халімончуку, депутату районної ради Володимиру Рабошу та всім приватним підприємцям, які надавали матеріальну допомогу на проведення різних заходів та робіт.

Після завершення звіту та обговорення проблемних питань відбувся концерт за участі місцевих колективів та артистів із Олевська.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту