В. о. старости сіл Сущани та Андріївка Катерина Стафійчук прозвітувала за 2019 рік

20 лютого в сільскому клубі села Сущани в. о. старости сіл Сущани та Андріївка Катерина Стафійчук звітувала перед громадою.

На заході також були присутні керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин та депутат міської ради відповідного округу Сергій Гончар.

В своєму виступі Катерина Олександрівна ознайомила всіх присутніх із проробленою роботою за 2019 рік.

Округ об’єднує два села Сущани та Андріївка, в яких проживають 1237 жителів. У 2019 році народилося 20 дітей, померло 19 осіб.

У минулому році в. о. стрости та діловодом було видано 26420 довідок, здійснено 56 нотаріальних дій. Також в. о. старости відповідає за військовий облік. Вчасно готуються справи призовників і військовозобов’язаних, які перебувають на обліку у Олевському військкоматі.

Як прозвітувала Катерина Олександрівна Для Сущанської та Андрійєвської шкіл було закуплено шкільний інвентар для формування НУШ. У минулому році в Сущанській ЗОШ були замінені вікна та двері на металопластикові.

В садочку села Сущани у 2019 році був продовжений капітальний ремонт приміщення. Період реалізації цього проєкту розпочався ще у 2018 році. Тоді ж було утеплено та замінено дах будівлі. У минулому році утеплили та пофарбували фасад приміщення. Також для дитячого садочка було придбано матеріалів на суму понад 50 тис. грн., а саме: морозильна камера, постільна білизна, дитячі іграшки, кухонний інвентар,ноутбук, водонагрівач та ін. На 2020 рік планується відкриття ще однієї додаткової групи.

Значна увага приділялась культурі. На території округу функціонують два сільських клуби, дві бібліотечні установи. Художні колективи неодноразово брали участь у районних заходах, фестивалях та конкурсах, організовували концертні програми до різних свят. Для міського клубу с. Сущани у 2019 році було придбано стільці, мікрофони та сценічне взуття для артистів.

Без уваги не залишалась сільська медицина. У ФП с. Сущани був зроблений поточний ремонт, замінено також вхідні двері та вікна. У ФП с. Андріївка був проведений поточний ремонт.

Багато роботи проводилось по благоустрою села: проведено поточний ремонт вул. Покровська, встановлено в’їзний знак на початку села Сущани, пофарбовано міст через річку Уборть, продовжено лінію освітлення  по вул. С. Шепетька. Також розпочато повну реконструкцію вуличного освітлення в рамках залучення кредиту (НЕФКО). Щороку проводиться благоустрій пам’ятників. На Старій Рудні було встановлено меморіальну дошку та оновлено огорожу. На території округу проводяться традиційні толоки. Завдяки небайдужим жителям прибирається смітники , узбіччя доріг. Кожного року також біляться дерева, огорожі та автобусні зупинки.

Минулого року також перезатарили отрутохімікати в селі Сущани, які залишились на території села ще з Радянських часів. Було перезатарено близько 20 тонн непридатних до використання пестицидів та інших отрутохімікатів.

На завершення, Катерина Стафійчук подякувала за співпрацю та допомогу міському голові Олегу Омельчуку, депутатам, приватним підприємцям та всім небайдужим жителям, які допомагають покращувати благоустрій громади.

Після виступу Юрій Русин, Сергій Гончар та Катерина Стафійчук відповіли на питання, які найбільше турбували місцевих жителів. Зокрема говорили про ремонт доріг, медичну та земельну реформи, впорядкування сміттжзвалищ, благоустрій сіл та створення вуличного комітету  та ін.

Після обговорень представник ТОВ «Олевськ-Агро» Наталія Миколайчук, проінформувала присутніх щодо роботи їхньої фірми.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту