В. о. старости Анатолій Хомутовський прозвітував перед громадою

25 лютого в сільському будинку с. Хочине в. о. старости сіл Хочине, Рудня-Хочинська, Перга та Рудня-Пержанська Анатолій Хомутовський прозвітував перед жителями громади.

На захід також завітали заступник міського голови Яків Осипчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин та депутат відповідного округу Ганна Кручко.

До старостинського округу входять чотири населені пункти: с. Хочине, с. Рудня-Хочинська, с. Перга та с. Рудня-Перганська, де проживає 1159 громадян. За минулий рік народилося 7 дітей, а померло 30 осіб.

За звітний період надавалися різноманітні послуги населенню. Було видано 2580 довідок та вчинено 44 нотаріальні дії, надавалось також допомога у наданні субсидій та соціальної допомоги. На особистому прийомі у в. о. старости побувало 138 жителів.

В окрузі функціонують чотири загальноосвітні школи. За минулий рік було закуплено навчальне обладнання для всіх шкіл округу: проектор, комп’ютери, комплекти меблів, ноутбук та багато іншого шкільного інвентарю. Варто зазначити , що в минулому році в Хочинчькій ЗОШ були розпочаті роботи по облаштуванню внутрішніх санвузлів.

За звітний період було втілено проєкт «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення». Було освітлено близько трьох кілометрів вулиць села Хочине. В рамках проекту було освітлено центральну вулицю Малікова, вулицю Садова та частину вулиці Шкільна, де знаходиться навчальний заклад. Вартість встановлення сучасного освітлення в селі становить близько 600 тис. грн.

У минулому році розпочалось будівництво одразу двох приміщень у селі Хочине – це сучасна амбулаторія та безпековий центр. Також для амбулаторії було передано новий автомобіль  «Renault Duster», який обслуговуватиме громаду.

За звітний період проводилась робота по благоустрою сіл: на  кладовищах у селах Перга та Рудня-Хочинська зрізали аварійні дерева, проводились толоки по прибиранню громадських місць, кладовищ та території біля пам’ятників.

У сільському будинку культури с. Хочине відремонтовано стелю. Також щорічно проводяться святкування Дня села в селах Хочине та Рудня-Хочинська 21 вересня та 14 жовтня в селі Перга.

На завершення свого виступу Анатолій Хомутовський подякував міському голові Олегу Омельчуку, депутату міської ради Ганні Кручко та всім небайдужим жителям, які допомагають покращувати розвиток громади та не стоять осторонь проблем.

Далі Яків Осипчук та Ганна Кручко поспілкувалися із присутніми жителями та відповіли на всі питання, більшість з них стосувалися:  проблеми відсутності садочків, освітлення вулиць, організації вивозу ТПВ, реформи освіти і медицини та ін.

Після обговорень відбувся концерт за участі учасників художньої самодіяльності Хочинського будинку культури та артистів із Олевська.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту