До уваги керівників підприємств, установ та організацій, на яких неможливий перехід на дистанційний режим роботи

На території Житомирської області розташовані та функціонують ряд підприємств, установ та організацій, на які не поширюються норми підпункту 3) пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 №215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211 «Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» через неможливість забезпечення переведення виробничого процесу в дистанційний режим з огляду на технічні особливості виробництва (заводи, фабрики, виробничі підприємства, станції технічного обслуговування, автомобільні мийки, зоомагазини тощо).
Спеціалістами управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області розроблені рекомендації для керівників підприємств, установ та організацій, на яких неможливий перехід на дистанційний режим роботи.
Керівникам підприємств,  установ та організацій, на  яких неможливо забезпечити переведення виробничого процесу в дистанційний режим через технічні особливості виробництва, з метою недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на коронавірус COVID-19, необхідно забезпечити наступні профілактичні та протиепідемічні заходи:
– вирішити питання організованого перевезення працівників на їх робочі місця;
– забезпечення вхідного санітарного контролю;
– проводити роз’яснювальну роботу з працівниками щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
– забезпечити працівників, в тому числі і тих, які мають контакт із відвідувачами (клієнтами), засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
– збільшення кратності проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями – ручки дверей, місця загального користування, санвузли, тощо);
– не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
– виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками захворювання на гострі респіраторні інфекційні захворювання;
– в разі виявлення працівника з ознаками респіраторного інфекційного захворювання вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок відповідний заклад охорони здоров’я;
– забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки, тощо);
– забезпечити медичні пункти (при наявності) необхідними засобами та обладнанням (термометрами, бактерицидними випромінювачами, засобами
індивідуального захисту, дезінфекційними, антисептичними та засобами особистої гігієни, тощо);
– забезпечити щоденне проведення термометрії працівникам безконтактними термометрами.
              Рекомендації щодо використання дезінфікуючих засобів
Для дезінфекції необхідно використовувати дезінфекційні засоби, зареєстровані в Україні відповідно до законодавства, та мають чинне свідоцтво про державну реєстрацію. Необхідно дотримуватись інструкції до кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні).
Для дезінфекції можуть використовуватись дезінфекційні засоби та антисептики:
– антисептики для обробки шкіри рук – спиртовмісні препарати (діючі речовини – ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо);
– препарати для дезінфекції поверхонь з мінімальним терміном експозиції (експозиція від 30 сек до 2 хв) – спиртовмісні препарати (діючі речовини – ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо) для поверхонь, обладнання тощо  та дезінфікуючі хлорвмісні препарати (бажано таблетовані форми для забезпечення чіткого дозування).

Олевське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту