Очільник Житомирської ОДА провів відеоконференцію з керівниками районів та громад щодо запобігання поширенню COVID-19

3 квітня відбулася онлайн нарада з керівництвом обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19. 

Прийняли участь в засіданні заступник міського голови Олександр Ніколайчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко, заступник голови Володимир Михайленко, заступник голови Олевської райради Олександр Ковальчук та головний лікар КНП «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк. Крім того, участь у селекторі взяв і перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко з Олевська, який цього дня перебуває з робочою поїздкою та перевіряє стан готовності лікарень «першої хвилі».

«Прошу всіх комунікувати з людьми та пояснювати важливість дотримання карантинних заходів. Проводити великодні свята вдома, дотримуватися всіх рекомендацій щодо запобігання поширенню коронавірусу», – наголосив голова ОДА Віталій Бунечко.

Основні питання, які обговорювали під час селекторної наради такі:

  • заходи боротьби щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на Житомирщині;
  • готовність медичних закладів «першої хвилі» для надання інтенсивної терапії особам з підозрою на випадок гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом;
  • рекомендації щодо святкування Великодня та проведення поминальних днів;
  • контроль та підтримка проведення весняно-польових робіт.

Директор департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Максим Обшта зазначив, що під час святкування пасхальних свят будуть встановлені обмеження, а саме:

– Богослужіння на Великдень у храмах будуть проводитись в онлайн режимі (посилання на трансляції будуть розміщені на сайті ОДА);

– святкова продукція (паски, куличі) надходитиме в продаж до магазинів вже освячена на підприємствах виробниках; 

– не допущення вірян до служінь в церквах. 

Головна задача від таких обмежень – зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції серед населення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту