На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС розглянули питання щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції

6 квітня відбулось спільне засідання комісій Олевської міської ради та Олевської РДА з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На ній були пристуні заступник міського голови Яків Осипчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко, її заступник Володимир Михайленко, заступник голови Олевської райради Олександр Ковальчук, голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур, головний лікар КНП «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк, начальник Олевського РС Управління ДСНС Віктор Стужук, начальник Олевського відділення поліції Ігор Григоришин, начальник Управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець та ін.

На порядку денному були розглянуті три питання, які стосувались запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 в Олевському районі.

Головний лікар Олевської лікарні Олег Казюк повідомив, що в районі поки не зафіксовано випадків захворювання на коронавірус. Також додав, що обласним управлінням охорони здоров’я передано до мед. закладу 40 захисних костюмів, 20 пар окулярів, 2000 медичних масок та 100 пар бахіл. Лікарнею закуплено 50 експрес тестів для виявлення захворюваності коронавірусу.  Також планується закупити додатково засоби індивідуального захисту. Кошти виділені на лікарню спрямовані на медичні засоби та засоби індивідуального захисту. Вже придбано один дихальний апарат вартістю 288 тис. грн. Також найближчим часом ще один дихальний апарат доставлять вартістю 320 тис. грн.  В інфекційному відділенні встановлено місцеву кисневу станцію.

Завідувач Олевським міжрайонним відділом ДУ «Житомисрький обласний  лабораторний центр» Зіновій Фіц наголосив, що пошук індивідуальних засобів захисту для медичних працівників має стояти в першу чергу, адже медпрацівників у нас не багато і працюючи з потенційними хворими, вони мають бути захищені.

Також присутні обговорили питання щодо створення місць обсервацій  для потенційних хворих на коронавірус та організацію проживання медичних працівників на випадок виявлення коронавірусу та надання медичної допомоги хворим пацієнтам.

Після обговорень комісією було вирішено з урахуванням пропозицій та зауважень: сформувати оперативні групи по виявленню порушників карантинних заходів на території громади; проводити дезінфекцію багатоквартирних житлових будинків (більше 2-х поверхів) та громадських місць; наглядачам кладовищ обмежити доступ до кладовищ під час карантину; проводити роз’яснювальну роботи щодо дотримання карантинних заходів передбачених законодавством; посилити патрулювання громадських місць; провести роз’яснювальну роботу з релігійними організаціями та вивчити питання про можливість проведення онлайн-трансляції Великоднього богослужіння.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту