Представники місцевої влади зустрілися з підприємцями стосовно відкриття ринку

Сьогодні, 30 квітня, місцеві підприємці, які займаються виїзною торгівлею плодоовочевою та насіннєвою продукцією, зустрілися з представниками місцевої влади та обговорили питання відновлення торгівлі.

На зустрічі були присутні заступник міського голови Олександр Ніколайчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко, начальник відділу поліції Ігор Григоришин, начальник Управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець, директор Олевського кооперативного ринку Олена Розе, начальник управління економіки Олевської РДА Леся Рудницька та ін.

29 квітня Кабінетом Міністрів України було внесено зміни до постанови № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, якими впорядковується діяльність агропродовольчих ринків на період карантину.

Так як місцеві підприємці в Олевську овочі, фрукти, насіння здебільшого продають поза межами ринку, в рамках виїзної торгівлі, їм було запропоновано на період карантину “переїхати” на територію ринку, щоб можна було і відновити роботу, і дотримуватись норм Закону.

Підприємців запевнили, що по закінченню карантину вони зможуть повернутися на свої місця. Втім, всі присутні місцеві підприємці відмовились, надавши перевагу взагалі не відновлювати роботу аби навіть тимчасово не змінювати своє розміщення.

Підприємці висловили побоювання, що на території ринку до них не будуть ходити відвідувачі. І навіть після тривалих обговорень лишилися на своєму – відмовитися від виділених місць на території ринку для реалізації продукції .

Керівництвом Олевщини було взято це до уваги, після чого відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної та надзвичайних ситуацій.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту