На комісії з питань ТЕБ та НС розглянули дозвіл на дрібно-роздрібну торгівлю

Сьогодні 14 травня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради. На порядку денному було розглянуто 2 питання.

Першим розглянули присутні звернення жителів Олевська на дозвіл дрібно-роздрібної торгівлі для суб’єктів підприємницької діяльності по вул. Привокзальна.

Після обговорень даного питання комісія одноголосно прийняла рішення дозволити з 15 травня 2020 року дрібно-роздібну торгівлю для суб’єктів підприємницької діяльності, що отримали дозволи на здійснення своєї діяльності на 2020 рік по вул. Привокзальна в м. Олевськ за умов проведення протиепідемічних заходів, а саме:

  • перед початком зміни проводити температурний скринінг працівників, за наявності температури понад 37,2 або ознак респіраторних захворювань не допускати до роботи;
  • організувати місце для обробки рук; суб’єктам господарювання допуск покупців дозволяти лише у захисних масках;
  • суб’єкти господарювання самостійно забезпечують та контролюють виконання умов недопущення черг та дотримання дистанції не менше 1,5 м між покупцями;
  • працівники повинні бути одягнені у захисну маску та одноразові рукавички;
  • забезпечити збір та утилізацію масок та рукавичок в окремі ємності, з подальшою обробкою та утилізацією;
  • поверхні, що контактують з харчовими продуктами, повинні утримуватися в непошкодженому стані, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних та придатних до миття. Робочі поверхні утримувати в чистоті та належному стані;
  • забезпечити розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їх забруднення.

Друге питання стосувалось індивідуальних занять з практичного водіння у Олевському МНВК. 

Також заступник міського голови Олександр Ніколайчук повідомив, що також надійшло звернення від керівника  центру іноземних мов “Leonardo” , в якому йшла мова про те, щоб також дозволити індивідуальні заняття із вихованцями.

Так як у Постанові Кабінету Міністрів України не йшлося про дозвіл проведення навчальних процесів, комісія ТЕБ та НС вирішила поки що не дозволяти відновлення навчальних занять. Це рішення може бути переглянуте після 22 травня, коли Уряд планує ввести додаткові послаблення карантинних заходів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту