Про встановлення ставок туристичного збору на території Олевської ОТГ на 2021 рік та інші питання сесії міської ради

25 червня відбулось чергове засідання сесії міської ради. На засідання депутатами було розглянуто 42 питання, включаючи «Різне».

На початку засідання Зеновій Фіц, розповів докладніше про ситуацію з коронавірусом у Олевському районі. Наразі хворих в районі залишається 5 осіб, це жителі села Млинок. Також Зеновій Романович закликав усіх носити маски та дбати про своє здоров’я та свої близьких.

Далі присутні перейшли до порядку денного.

Першим питанням традиційно розглянули питання про надання одноразової матеріальної допомоги. Допомога надається 21 жителю громади на загальну суму 106 000 грн.

Не підтримали депутати рішення про преміювання, надання матеріальної допомоги і встановлення надбавок до посадового окладу секретарю ради на період виконання посадових обов’язків міського голови.

Розглянули присутні депутати рішення про внесення змін до рішення І сесії Олевської міської ради «Про затвердження кількісного складу виконавчого комітету Олевської міської ради VII скликання.

Раніше з усним зверненням звернувся один з депутатів ради в якому йшлося включення до складу виконавчого комітету начальників управлінь та відділів міської ради. Як зазначив керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, до складу виконкому згідно закону України «Про місцеве самоврядування» можуть входити також начальники відділів, але це не є обов’язковим, персональний склад виконкому затверджує відповідна рада за пропозицією міського голови. На першій сесії міської ради було прийнято рішення, що кількість членів виконкому має відповідати кількості депутатів. Після обговорень дане рішення присутні депутати не підтримали 6 «за».

Далі обговорили депутати рішення про розгляд заяви депутата Олевської міської ради Сергія Гончара, щодо граничного розміру заробітних плат керівного складу Олевської міської ради. По даному питанню секретар міської ради Віталій Шейко проінформував присутніх, що згідно постанови Кабінету Міністрів «Про впорядкування умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування» та зачитав присутнім умови нарахування заробітних плат. По завершенню обговорень та дискусій депутати підтримали рішення 20 «за», «утримались» – Олег Ковальчук, Руслан Вербельчук, Оксана Горпинич, Валерій Гарбовський та Павло Демкович.

Затвердили присутні депутати рішення про встановлення ставок туристичного збору на території Олевської ОТГ на 2021 рік. Згідно рішення на 2021 рік ставки туристичного збору встановлюються у розмірі 0,25 відсотка – для внутрішнього туризму та 0,5 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. Також депутати затвердили положення про порядок справляння туристичного збору на території Олевської ОТГ на 2021 рік.

На розгляд депутатам було винесено рішення про затвердження Положення про перелік платних послуг, що надаються КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради.    

Варто зазначити, що платні послуги вводяться в рамках впровадження медичної реформи. Але ці платні послуги не для всіх, а для тих пацієнтів , хто не уклав декларацію із сімейним лікарем. Тобто, якщо хворий звернувся до сімейного лікаря і той його направив до вузького спеціаліста, на здачу аналізів тощо – послуга тоді проводиться безкоштовно, якщо ж пацієнт не уклав декларацію або не бажає укладати її на місці проживання, але хоче пройти медичне обстеження він вимушений буде заплатити кошти. Після обговорень депутати затвердили Положення про перелік платних послуг. Депутати рышення пыдтримали 23 “за”.

Затвердили також присутні рішення Про введення до комунальної установи «Центр соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» однієї штатної одиниці – юрисконсульт (в межах кошторисних призначень). Дана посада вводиться на період пандемії. «За» проголосували 18 депутатів.

Під час сесії також розглянули депутати рішення про включення та виключення вулиць, провулків до реєстру вулиць по Олевській ОТГ. Було вирішено виключити з реєстру вулиць Олевської ОТГ – вулицю Сергія Єфремова, як таку, що відсутня на території населеного пункту с. Журжевичі. Та додати до вулиць та провулків Олевської ОТГ: вулицю Молодіжна в селі Рудня, вулицю Нова в селі Кишин, вулицю Анатолія Пашкевича в селі Майдан, провулок Лісовий в  селі Сарнівка, вулицю Поліська в селі Корощине, провулок Зарічний в селі Хочине, провулок Оболонський в селі Перга, вулицю Садова в селі Жубровичі, вулицю Гагаріна в селі Держанівка та вулицю Сонячна в смт Новоозерянка. Також проводяться зміни назв вулиць та провулків, а саме: провулок Підгір’я на вулицю Підгір’я в селі Копище, провулок Гагаріна  на вулицю Гагаріна  в селі Калинівка, вулиця Довженка  на провулок Довженка в селі Жубровичі.

Також були розглянуто інші питання: про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2021 рік, про надання дозволу на прийняття у комунальну власність та на баланс Олевської міської ради основних засобів, про надання дозволу відділу культури Олевської міської ради на передачу в оренду об’єкта нерухомості, про розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності, про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянкикомунальної власності.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту