Чи шкодить неприємний запах у місті здоров’ю? Результати досліджень

Сьогодні, 3 серпня відбулась засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської РДА. Головним питанням, яке розглядали –  звідки виник неприємний запах у місті.

На комісії були присутні голова РДА Лариса Хоречко, заступник міського голови Олександр Ніколайчук, представник фірми «Олевськ АГРО» Анатолій Романчук, начальник Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Людмила Козловець та ін.

Вже з самого ранку місцеві жителі почали скаржитися на неприємний запах на вулиці, який йде ніби то з полів, які знаходяться поблизу села Лопатичі. З’ясувалося, що на полях лежить більше 200 тонн відкритого середовища курячого посліду.

Зі слів представника ТОВ «Олевськ-АГРО» Анатолія Романчука стало відомо, що органічними добривами сьогодні  почали оброюляти поля. Через спеку запах добрив, якими підживлюють землю , піднімається у повітря та доноситься вітром до найближчих населених пунктів. Тому жителі найближчих населених пунктів відчули неприємний запах. Також він запевнив, що до кінця дня роботи будуть виконані, але запах у повітрі може з’являтися ще день-два.

Згідно санітарних норм, проводити подібні удобрювання можна не ближче ніж 500 м від житлових будинків, тому це не є порушенням, адже до найближчого населеного пункту приблизно 3 км.

Олександр Ніколайчук зазначив, що обов’язково перед проведенням таких робіт потрібно інформувати населення через ЗМІ.

Також під час наради було наголошено, що побідні роботи потрібно проводити за інших погодних умов. Тоді проблеми неприємного запаху не буде.

За результатами досліджень, стан атмосферного повітря в нормі, тому не може шкодити здоров’ю людини.

Протокол

Дослідження повітря населених місць

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту